
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Adalet sisteminin geliştirilmesi semineri
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm ERZURUM Haberleri | 17.05.2014 08:49:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, “Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi Ortak Proje” çerçevesinde görev yapan avukatlar için Bölgesel Seminerin ilk toplantısı Erzurum’da gerçekleştirildi. Palandöken Ski Lodge Otelde düzenlenen seminere, Manisa Soma’da yaşanan maden faciasında şehit olan işçiler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.İstanbul, Erzurum, Gümüşhane, Ağrı, Kars, Erzincan, Bingöl, Iğdır Baro Temsilcileri ve Avukatların katıldığı Avrupa Birliği ‘Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi’ seminerine Askeri Yargıtay Onursal Başkanı Fahrettin Demirağ, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Tetik Hakimi Ramazan Gürkan, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Sabri Çepik, Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Proje Yöneticisi Ceren Güven Güres, Türkiye Barolar Birliği Uluslar arası İlişkiler ve AB Merkezi Sorumlusu Uzman Murat Yalkın, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Erzurum Baro Başkanı Avukat Faruk Terzioğlu, avukatlar katıldı.
AİHM’NİN İÇTİHAT KONULAR YER ALIYOR
Bölgede ilk kez Erzurum’da yapılan seminerin amacı proje kapsamında ceza alanında çalışan avukatların pratik bilgilere ulaşması amacıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) içtihatları ile desteklenmiş ‘Adli Yardım, Avukatın soru sorması, savunma etiği, savunma stratejisi ve dilekçe yazma’ konuları yer alıyor. Avukatlar için hazırlanan kitapçıkların tanıtılması ve bu konularda avukatlara aktarılmasını kapsayan seminer iki gün sürecek.
En Son Haberler
-
Büyükşehir’den Karayazı ve Karaçoban'da birlik sofrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin "Birlik Sofraları" programı devam ediyor.
-
Cemre Erzurum'da sadece bir kız ismidir! Erzurum'da cemre düştükten sonra kar yağışı ve tipi şiddetini artırınca, birçok farklı yorum yapıldı.
-
Erzurum nüfusu bir yılda 4 bin 988 kişi azaldı İl nüfusu 2023 yılına göre binde 0.6 oranındaki düşüşle 4 bin 988 kişi azalarak 745 bin 5’e indi.
-
Erzurum'da dondurucu soğuklar etkili oluyor Yılın ilk Erzurum'da günü dondurucu soğuklar etki oldu. Tekman, eksi 21.7 dereceyi gördü.
-
Dadaşlar İstanbul'da buluşuyor 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Erzurum Kültür Buluşması’ etkinliğinin ön tanıtımı yapıldı.
-
Elmalı bu kez tiyatroculara maddi destek verdi Yardımseverliği ile Dadaşların gönlünde taht kuran Ebubekir Elmalı, tiyatrocuları da unutmadı.
-
Erzurum’da 271 işletmeye denetim yapıldı Erzurum'da özellikle gıda işletmelerine yönelik denetimler kesintisiz olarak devam ediyor.
-
Elmalı'dan öğrencilere ulaşım desteği Erzurumlu ünlü Hukukçu Ebubekir Elmalı, 1225 öğrenciye aylık 600 TL ulaşım desteği sağlayacak.
-
“Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesi yüz güldürdü ETÜ “Bu Bayram Beni Sen Giydir” projesiyle çocukların yüzünü güldürdü
-
Erzurumlu Aşık Ruhani' hayatını kaybetti “Yola Bakın Belki Gelen Babamdır” gibi yüzlerce esere imza atmıştı