AFAD Erzurum personeline dedektör eğitimi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 17.01.2018 08:18:00
AFAD Erzurum KBRN´de kendini geliştiriyor, gaz tespit dedektörlerinin kullanımı öğretiliyor.
AFAD Erzurum personeline dedektör eğitimi

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- Haberi

RADARHABER / ERZURUM 

Birçok çalışmada olduğu gibi özellikle bölgede Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer( KBRN) görevlerinde başarılı çalışmalara imza atan AFAD Erzurum, birlik çatısı altında görevli personellerini her gün teknolojik gelişmelerle yenilemeye çalışıyor. Bu anlamda insanların yaralanmasına ve ölümüne sebep olan planlı veya kaza sonucu tehdit oluşturan zehirli gazların, patlayıcıların ve radyoaktif maddelerin verebileceği zararı en aza indirebilmek için söz konusu tehdit unsurlarının tespiti ve tanısı için geliştirilen  GDA-2 ve LS-ID cihazlarının tanıtımı ve kullanımı konularında AFAD Erzurum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü personellerine eğitim veriliyor.

Yetkili firma temsilcileri tarafından dünyada birçok ülkede kullanılan Türkiye´de sadece birlik müdürlüklerinde kullanılan bu yeni teknolojik cihazların AFAD Erzurum´da ki eğitimine, Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer (KBRN)  biriminde görevli teknisyenler katılıyor.

GDA-2 VE LS-ID NEDİR?

GDA-2 el tipi kimyasal madde tespit dedektördür. Emniyet, itfaiye, afet birimleri ve benzeri birçok kurum tarafından kullanılmaktadır. Airsense GDA Kimyasal Savaş Ajanlarını (CWA) ve Zehirli Endüstriyel Toksinleri (TIC) tespit etmektedir. Opsiyonel olarak patlayıcı maddeleri tespit edebilme kabiliyetine sahiptir. Sahip olduğu hibrid sensörler sayesinde kimyasal maddeleri geniş bir aralıkta tespit edebilmektedir. 

Ölçümleri ppb ve ppm düzeylerinde yaparak, kimyasal konsantrasyonların tehlike bir düzeye ulaşması halinde çok kısa sürede alarm verebilmektedir. Algılanan kimyasal bileşik kütüphane ile eşleştirilerek anlık olarak ekranda görülebilmektedir. 

Özellikleri : 

Entegre ekran, görsel ve sesli uyarı özelliği

Tehlikeli gazları güvenilir geniş algılama aralığı

Gerçek zamanlı anlık algılama

Bilgisayarla veya tek başına çalışabilme

Kolay kullanım, güvenilir sonuç

Çevrimdışı veri analizi

LS-ID Sıvı ve Katı Teşhis Cihazı

Sıvı ve katı halde bulunan narkotik, patlayıcı, ilaç ve tehlikeli maddelerin yerinde ve süratle teşhisinde kullanılan portatif dedektördür. (GÜNEBAKIŞ Gazetesi)

    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler