Aşkale çimentoda sıcak saatler yaşandı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 03.12.2019 16:10:00
Aşkale çimentoda, 112 işçinin katıldığı deprem, yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi.
Aşkale çimentoda sıcak saatler yaşandı

 

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum’un Aşkale ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin önde gelen firmaları arasında yer alan Aşkale Çimento Fabrikası'nda, Erzurum Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde deprem tatbikatı düzenlendi. 112 işçinin katıldığı deprem, yangın ve kurtarma tatbikatı, gerçeğini aratmadı. Alarmla 120 saniyede fabrikayı tahliye eden işçiler yangını söndürdü, enkaz altında kalan arkadaşlarını kurtardı.

 

FABRİKA ÇALIŞANLARINA DEPREM EĞİTİMİ

 

Erzurum'un deprem bölgesi olması sebebiyle Erzurum Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Aşkale İlçesi'ndeki çimento fabrikasında çalışan personele deprem, yangın ve kurtarma eğitimi verdi. Olası bir afet anında neler yapılması gerektiği konusundaki eğitimin ardından 112 işçinin katılımıyla tatbikat düzenlendi. Hazırlanan senaryo gereği çalan alarmla deprem olduğu belirtilerek, işçilerin fabrikayı tahliyesi istendi. Bir anda çalıştıkları bölümde işini bırakan 112 işçi, yaklaşık 120 saniyede fabrika bahçesinde oluşturulan toplanma alanına gitti.

 

 

ENKAZ ALTINA KALAN İŞÇİ KURTARILDI

 

Fabrika sivil savunma ekipleri, kendilerine sağlam bir oda oluşturarak kriz merkezini kurdu ve enkaz altında kalıp kalmadığının belirlenmesini istedi. Yapılan sayım sonucunda 1 işçinin yangın alanında, 1 işçinin enkaz altında kaldığı, 1 işçinin de fabrikada yaralandığı belirlendi. Özel kıyafetli ekipler ilk olarak yangın bölgesindeki işçiye ulaşarak kısa sürede bulunduğu yerden çıkararak ambulansa taşıdı. Enkaz altında kalan işçinin olduğu bölüme giden arkadaşları, tıbbı müdahaleyi yaptıktan sonra demirleri keserek kurtardı. İşçiler, fabrikanın bir diğer bölümünde yaralı haldeki arkadaşlarına da ulaşarak ambulansa taşıdı. Yaralıların kurtarılmasından sonra bir süre toplanma yerinde bekleyen işçiler, tehlikenin geçtiğinin bildirilmesi üzerine çalıştıkları bölümlere geri döndü.

 

 

    

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler