Aslanları dualarla Afrin'e uğurladık

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 22.02.2018 13:00:00
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nden 3 PÖH Timi, Afrin’e uğurlandı.
Aslanları dualarla Afrin'e uğurladık

RADARHABER / ERZURUM 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör yuvalarının temizlenmesi için Suriye’nin Afrin bölgesindeki PKK/PYD ve DEAŞ mensuplarına yönelik düzenlenen ‘Zeytin Dalı’ harekatına katılmak üzere Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nden 3 PÖH Timi, gönüllü olarak Afrin’e uğurlandı. Afrin’e gideceği gün doğum günü olan bir Özel harekat Polisi’ne, tören alanında doğum günü pastası sürprizi yapıldı. Çat yolu üzerinde bulunan Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen uğurlama töreninde, duygulu anlar yaşandı.

 

 

KURA İLE GÖNÜLLÜ GİTTİLER

 

Kurbanlar kesildi, bir Özel harekat Polisi kendi yazdığı şiiri okudu, alanda bulunan tüm Özel harekatçılarda şiire eşlik etti. Uğurlama törenine, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, Polisler, Emekli olmuş Özel Harekat mensupları, Polis yakınları ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Şubede bulunan polislerin hepsinin gönüllü Afrin'e gitmek istemesi üzerine göreve gidecek polislerin kura ile belirlendiği öğrenildi. Erzurum Tatbikat İlkokulu öğrencileri de hazırladıkları, içinde yiyecek ve giyeceklerin olduğu kolileri, özel harekat polislerine gönderdi. Uğurlama töreninde kurbanlar kesildi, kur'an-ı kerim okundu, dualar edildi. Kesilen kurbanların kanı, Afrin’e gidecek olan Polislerin alınlarına sürüldü. Özel harekat polisi Taner Hancı, kendi yazdığı şiiri okudu, silah arkadaşları da şiirdeki satırları hep birlikte tekrar etti. Özel harekat polisleri şiirin sonunda hep bir ağızdan tekbir getirdi. Daha sonra ise vedalaşma başladı. Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve İl Emniyet Müdürü mehmet Aslan, PÖH timleri ile tek tek tokalaşıp uğurladılar. Vali Azizoğlu, güvenlik kuvvetlerinin milletin selameti, huzuru ve güveni için çetin bir mücadeleye dahil olduklarını belirtti.

 

 

DOĞUM GÜNÜNDE AFRİN’E GİTTİ

 

Afrin’e gideceği gün doğum günü olan bir Özel harekat Polisi’ne, tören alanında doğum günü pastası sürprizi yapıldı. Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’nde görevli 32 yaşındaki Polis Memuru S.K., doğum gününde gönüllü olarak Afrin’e gitmeyi terci etmişti. S.K., tören alanına 3 yaşındaki kızı Beren ve eşi ile birlikte geldi. Kızını kucağından bir an olsun ayırmayan ve zaman zaman kızına zırhlı Polis aracını gezdirerek vakit geçiren Polis memuru, bir ara kızıyla karın içinde oynadı. Kahraman Polis için, eşi ve mesai arkadaşları tarafından doğum günü pastası sürprizi yapıldı.pastayı kesen Polis, kendi eleriyle kızına ikram ett. S.K., ''Devlet bizi bugünler için yetiştirdi. Görevimizi en güzel şekilde yapacağız. Terörden temizleyeceğiz o bölgeyi. Tekrar geri geleceğiz’’ dedi.  Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Beni rahatta dinleyin. Buradaki özel harekat polisleri Afrin'deki kanı ve gözyaşını durdurmak için gidiyor. Orada ağlayan çocukları gözyaşı döken anneleri yıkılan yuvaları tekrar bir araya getirmek, barışı ve kardeşliği tesis etmek için Suriye'ye gidiyor. Afrin görev kuvveti, inşallah Afrin'de huzuru, barışı ve kardeşliği tesis eder, hiçbirinizin burnu bile kanamadan inşallah Erzurum'a dönersiniz. Yolunuz, bahtınız açık olsun, Allah sizleri muvaffak etsin" şeklinde hitap etti. Vedalaşmanın ardından timi taşıyan otobüse, polis araçları, özel harekat polisleri ve vatandaşlar da araçlarıyla bir süre eşlik etti. 

 

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler