Atıl inşaat az daha can alıyordu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 13.07.2013 14:02:00

Soner İSTANBULLU'nun haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum’da 15 yaşında Furkan Saban, hiçbir güvenlik önlemi alınmayan ve yaklaşık 1 yıldır atıl bir şekilde DURAN inşaattan aşağıya düştü. Erzurum’un Bosna Hersek Caddesi üzerinde bulunan atıl inşaat, az kalsın bir can alıyordu.

MOLOZ YIĞINLARI ÜZEREİNE DÜŞTÜ

Yaklaşık bir yıldan beri mahkeme kararı ile durdurulduğu söylenen ve çevresinde hiçbir uyarıcı levha ve şerit bulunmayan inşaat içerisine giren çocuk yaklaşık 7 metre yüksekten moloz yığınları üzerine düştü. Acılar içerisinde bağrışlarını yoldan geçen vatandaşların duymasıyla polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ve polisler yaralı çocuğu düştüğü yerden çıkarmaya çalıştı. Uzun bir süre çocuğu düştüğü yerden çıkarmaya çalışan ekipler başarılı olamayınca itfaiyeye haber verdi.

SEDYEYLE ÇIKARILDI

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri sağlık ekiplerinin ile birlikte çocuğu sedyeye bağlayarak halatlar yardımı ile enkaz yığını haline gelen inşaattan çıkarmayı başardı. Acı dolu çığlıkları ile bacağının ve bileğinin ağrıdığını söyleyen Furkan Saban ambulansa bindirilerek Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenilirken vatandaşlar atıl durumda ki inşaat çevresine uyarıcı levhalar asılması gerektiğini ve yaklaşık bir yıldan beri inşaat içerisinde hiç istemedikleri olayların yaşandığını dile getirdi. Moloz yığını haline gelen inşaatın bir an önce tamamlanmasını tamamlanamıyorsa yıkılmasını ve çevre düzenlemesinin yapılmasını isteyen vatandaşlar “Bu inşaat bu şekilde bir can alabilir buna yetkililer engel olmalılar” dedi. 

Etiketler : enkaz, göçük, deprem, erzurum,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • HAVVA DEMİR 15.07.2013 10:07:16

    BU HASTAYI KURTARAN SAĞLIKCILARDAN BİRİYİM HASTAYI BİZİMİ CIKARAMADIGIMIZI YAZMISSINIZ AMA FOTOGRAFA DİKKATLİ BAKARSANIZ ITFAİYE DEGİL POLİS MEMURLARI VE SAGLIKCIKARIN ELİNDE SEDYE

En Son Haberler