Aziziye Belediyesi çalışmalara hız verdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 26.06.2013 18:22:00

RADARHABER / ERZURUM 

Aziziye Belediyesi, ilçedeki cadde ve sokakları kilitli taş ile işliyor. İlçede hizmet girmemiş mahalle ve sokak bırakmamakta kararlı olan belediye, Fidanlık Mahallesi’nde kilitli taş çalışmalarını sürdürüyor. 15 yıla aşkın süredir, hizmet girmemiş olan mahallede tüm sokaklar yenilenerek, yağmur suyu kanalları yapılıyor, kaldırımları yenileniyor, yollar kilitli taşlarla işleniyor. 35 Bin metrekare kilitli taş ihalesi yapan belediye ilçede, kentsel dönüşüm kapsamı dışında bulunan tüm mahallelerde üstyapı çalışmalarını tamamlayacak. Fidanlık Mahallesi’nde de 15 bin metrekare kilitli taş ve 5 bin metre de bordür çalışması yapılacak. 

HUMMALI ÇALIŞMA
Çalışmaları yerinde inceleyen Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yaz sezonuna tempolu bir şekilde başladıklarını ifade ederek, 35 bin metrekare kilitli taş ihalesi yapıldığını, ilçede hizmet girmemiş mahalle ve sokak bırakmamakta kararlı olduklarını söyledi. İlçenin her köşesinde hummalı bir çalışma sürdürdüklerine dikkat çeken Başkan Cengiz, “Gerek Dadaşkent ve Ilıca’da, gerekse mahalle statüsünde 20 köyümüzde ihtiyaca binaen önemli hizmetler gerçekleştirdik. 4 yıllık görev süremizde hizmet girmemiş mahalle ve sokak bırakmadık. Ilıca’da daha önce Yeni Mahalle, Yavuz Selim, Yeşil Mahalle ve Bahçelievler mahallelerimizde kilitli taş çalışması yaptık. Şu anda Fidanlık Mahallesi’nde çalışmalarımız sürüyor. Buranın ardından Bahçelievler mahallemizin sorunlu sokaklarında çalışmaya başlayacağız. Kentsel dönüşümü şuanda yapılmayan tüm mahallelerimizin üst yapısını yeniliyoruz. İlçemize hayırlı olsun.” diye konuştu.

"HALKIMIZIN DUASI VE DESTEĞİYLE BAŞARIYORUZ"
Dört yıl boyunca ilçenin her köşesinde hizmet rüzgarı estiğinin altını çizen Başkan Cengiz, belediyecilik adına yapılması gereken hizmetlerin büyük ölçüde tamamlandığını vurguladı. İlçeyi hizmet doyurmak için yola çıktıklarını ve dört yılda ilçenin çehresinin değiştiğine işaret eden Başkan Cengiz, “Göreve başladığımız ilk günden itibaren ilçemizin önceliklerini, sıkıntılarını ve halkımızın beklentilerini iyi analiz ettik. Yaptığımız program çerçevesinde ilçemizin her köşesinde yaşayan hemşehrilerimize ulaştık. Öncelik sırasına göre, asfalt, kilitli taş, alt yapı çalışmaları yaptık. Kentsel dönüşümde rekor sayılabilecek rakamlara ulaştık. Tüm mahallelerimizi modern çocuk oyun gruplarıyla tanıştırdık. Tam donanımlı yeni parklarla ilçemizde yeşil alan miktarını arttırıp, halkımızın rahat nefes alacağı dinlenme alanları oluşturduk. Halkımızın duası ve desteğiyle çıktığımız bu onurlu hizmet yolunda, onlardan aldığımız güçle, moral ve motivasyonumuz arttı, Aziziye özlenen kent kimliğine kavuştu. Onların duası ve desteği bizim şevk ve heyecanımızı daha da arttırıyor.” ifadelerini kullandı.

MUHTAR AYÇİÇEK’TEN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR
Öte yandan mahallesinin üst yapısı yenilenen Fidanlık Mahalle Muhtarı Hayrettin Ayçiçek de Başkan Cengiz ve ekibine teşekkür etti. Mahallesi’nin 15 yıla aşkın süredir hizmetten mahrum kaldığına vurgu yapan Ayçiçek, “Belediyemizin bir yıl önce programında bulunan mahallemiz, elektriklerin yer altına alınması ve kanalizasyon çalışmaları nedeniyle bu yıla kaldı. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyemiz yollarda ve sokaklarda yenileme çalışmasına başladı. Tüm mahallemizin cadde ve sokakları kilitli taş ile yenileniyor. Bordür ve yağmursuyu kanalları yapılıyor. Bizim görevimiz yapılan hizmetleri takdir etmektir. Belediye Başkanımız Fatih Cengiz ve ekibine sadece mahallemize değil, ilçemize yaptığı güzel hizmetler için halkımız adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler