Aziziye Belediyesinde çifte bayram!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 06.08.2013 15:45:00
Aziziye Belediyesi, personeline en güzel bayram hediyesini vererek, tüm borçlarını ödedi.
Aziziye Belediyesinde çifte bayram!

RADARHABER / ERZURUM
Aziziye Belediyesi, personeline en güzel bayram hediyesini vererek, tüm borçlarını ödedi. 10 yıla aşkın süredir ikramiye alacakları biriken personellere periyodik olarak ödemeler yapan belediye, bayram öncesi tüm alacakları sıfırladı. 2009 yerel seçimlerinden önce birleşen Ilıca ve Dadaşkentbelediyelerinin, personellerine 1 Milyon 153 bin lira ikramiye borcu bulunuyordu.Buna 2009-2013 yıllarını kapsayan 2 Milyon 236 bin lira da eklenince işçinin alacağı ikramiye tutarı 3 Milyon 389 bin lirayı buldu. Periyodik olarak adaletli bir şekilde personeline ödeme yapan Aziziye Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi personelin biriken son alacaklarını da ödeyerek, tarihi bir dönemin başlamasına vesile oldu.
 
3 MİLYON 389 BİN LİRA ÖDENDİ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, belediyenin tarihi günler yaşadığını ifade ederek, hizmette elde edilen başarının yanında, personele olan borçların tamamını da ödemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sadece personel borcu 1 milyon 153 bin lira olan iki belediye devraldıklarını ve aradan geçen 4,5 yıllık sürede 2 milyon 236 bin lira da işçinin ikramiye hak edişi bulunduğunu hatırlatan Başkan Cengiz, “Adaletli bir şekilde ödeme yapmak koşuluyla bu sürede 3 milyon 389 bin lira personelimize ödeme yaptık. Personelimizin alın terinin kutsallığına inanarak, 4,5 yıllık sürede alacakları eritip, Ramazan Bayramı öncesi içeride kalan son tutarları da hesaplarına aktardık. Böylece 10 yıla aşkın bir süredir içeride biriken tüm alacakları ödenmiş oldu. Hizmette elde ettiğimiz başarıda büyük pay sahibi olan personelimize çifte bayram yaşattık.” dedi.
 
ALACAĞI 35 BİN LİRAYI BULAN PERSONELLER VARDI
Aziziye Belediyesi’nin hizmette olduğu gibi personel borçları noktasında da tarihi günler yaşadığının altını çizen Başkan Cengiz, görevi devraldıklarında dönemin Ilıca Belediyesi’nde 35 bin liraya kadar maaş ve ikramiye alacağı birikmiş personeller bulunduğunu vurgulayarak, “Bu borçların birikmesinde elbette ki geçmiş belediye başkanlarımızı suçlamıyoruz. Belediyelerin imkanları sınırlıydı. Biz eminiz ki, geçmişteki belediye başkanlarımız da, borçların ve personel maaşlarının ödenmesi noktasında ellerinden gelen çabayı mutlaka göstermişlerdir.” diye konuştu.91 Ilıca ve 50 de Dadaşkent olmak üzere 141 işçi ile iki belediye devraldıklarının altını çizen Başkan Fatih Cengiz, “Hükümetimiz belediyelerin önünü açacak tarihi bir adım attı. Norm kadro fazlası personellerin başka kurumlara gönderilmesi belediyeleri rahatlattı. Öyle ki belediyemizde 141 olan işçi sayısı 92 personelin başka kurumlara gönderilmesi ve 12 kişinin de emekli edilmesiyle 37’ye düştü. Şu anda belediyemizde 37 işçi, 32 memur ve 89 da hizmet alımıyla personel çalışmaktadır. Belediye işçilerinin başka kurumlara gönderilmesi 89 kişi için de istihdam sahası oluşturdu. Eğer belediye işçileri başka kurumlara gönderilmemiş olsaydı, bugün belediyemiz de dahil, bir çok belediye bırakın hizmet üretmeyi, personel maaşı dahi ödeyemezdi.” ifadelerini kullandı.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN VE HÜKÜMETE TEŞEKKÜR
Başkan Cengiz, “Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümetimize ve Erzurum milletvekillerimize, partimizin il ve ilçe başkanlarına personellerin başka kurumlara gönderilmesinde gösterdikleri hassasiyetten dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
Etiketler : Erzurum, işçi, maaş, belediye,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler