Bankadan çalıp evine yatırmış!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 10.09.2013 01:18:00
Erzurum böyle vurgun görmedi. Vurgunun ortaya çıkardığı lüks hayat,polis ve icra memurlarını şok etti.
Bankadan çalıp evine yatırmış!

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

 

Erzurum’da çalıştığı kurumu 8 milyon dolandırarak kayıplara karışan Banka Müdürünün evine haciz için giden memurlar ve polis, haczedilen eşyaları görünce şaşkına döndü. Müdürün vurgun sonrası yaşadığı lüks hayat ortaya çıktı, evin içindeki eşyalar ve aksesuarlar şaşkınlık yarattı. Müdürün elektrikli ve uzaktan kumandalı gardropu, 3 renk ışık veren uzaktan kumandalı lambaları ve şark köşesi ise çaldığı paralarla nasıl bir lüks hayat sürdüğünü gözler önüne serdi.

 

BANKAYI 8 TRİLYON DOLANDIRIP KAYIPLARA KARIŞTI

 

Vurgun, 2012 yılının Ağustos ayında ortaya çıktı. Bir devlet Bankasının Erzurum Sanayi Şubesinde Müdür olarak görev yapan Saffet Ç., müşterilerin kredi hesaplarında oynama yaparak zimmetine 8 milyon Lira geçirdi. Bir müşterinin şikayeti üzerine müfettişler tarafından inceleme başlatıldı. İnceleme sonunda banka Müdürü Saffet Ç.’nin çalıştığı kurumu dolandırdığı belirlendi. Müdür Ç., hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Saffet Ç., vurgunun ortaya çıkması sonrası kayıplara karıştı. Hakkında tutuklama kararı çıkarılan firari Müdür, bugüne kadar yakalanamadı. Vurgunu ortaya çıkaran bankanın müşterisi bir işadamı, "Bankaya haftada en az iki defa gidiyordum. Bu sırada banka müdürü bize kredi taleplerimizde form ve evraklar imzalatıyordu. Banka müdürü benim adıma 50 bin lira kredi kullanmış. Krediyi, son gün banka sisteminde 'takibe girecek' alacaklar hesabında adımı görünce öğrendim. Araştırdığımda Saffet Ç.,’nin benim adıma 50 bin lira kredi kullandığını öğrendim. Banka kullanmadığım krediyi ödememi istedi" diyerek şikayetçi oldu. Müdürün bu yolla birçok banka müşterisi adına kredi kullanıp zimmetine 8 milyon TL para geçirdiği belirlendi. Dolandırıcı Banka Müdür hakkında 81 İlin Güvenlik Birimlerine, yakalama kararı gönderildi.

LÜKS HAYAT HACİZ İŞLEMİ SIRASINDA ORTATA ÇIKTI

 

Evli olan firari Müdür Saffet Ç.’nin eşi boşanarak baba evine döndü. Saffet Ç., dolandırıcılık olayından bir süre önce İş Bankasından 199 bin TL kredi çekip bir ev almıştı. Vurgun yapıp ortadan kaybolan dolandırıcı Müdür, çaldığı milyonlarca lira paraya rağmen ev almak için kullandığı kredi borcunu dahi ödemedi. Bunun üzerine kredi çektiği banka, haciz işlemi başlattı. Haciz memurları önceki gün Saffet Ç.,’nin evine gitti. Kilitli olan kapı kırılarak açılıp içeri girildiğinde, haciz memurları ve polisler hiç tahmin edemeyecekleri bir manzarayla karşılaştı. Dışarıdan sıradan görünen dairenin içi son derece lüks, yeni ve pahalı eşyalarla dayanıp döşenmişti. Saffet Ç.’ye ait tüm eşyalara el konuldu. Dolandırıcı Müdürün vurgun parasıyla aldığı tahmin edilen 150 adet marka takım elbise, 20 çift pahalı marka ayakkabı, 50 adet ipek kumaşın da bulunduğu marka kravat ve yine pahalı giyim malzemeleri ile eşyalara el konuldu. Dolandırıcı Müdürün ev içinde yaptırdığı pahalı aksesuarlarda dikkat çekti. Müdürün elektrikli ve uzaktan kumandalı gardropu , tamamı kumandalı ve 3 renk ışık ayarlı lambaları ve sarayları andıran şark köşesi ise çaldığı paralarla nasıl bir lüks hayat sürdüğünü gözler önüne serdi.

ANLAŞILMASIN DİYE EVİN SADECE İÇİNİ DÖŞETMİŞ

 

Kredi aldığı banka, 199 bin TL alacağına karşılık evi ve eşyaları haczetti. Bütün eşyalar el konulup yediemine teslim edildi. 8 milyon TL ile ortadan kaybolan banka Müdürünün evinin dışının sade görünümü ise dikkat çekti. Müdürün komşularının dikkatini çekmesin diye evin içini döşetip dışına ise sade bir ev görüntüsü verdiği kanısına varıldı. Firari Müdürün yakalanması için Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

 

Etiketler : Erzurum, Müdür, polis, ev,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Fatma Karabulut Sönmez 10.09.2013 12:09:47

    Kul hakkı yiyen rezil insanlar. Rabbim bir insana para hırsı vermesin. 26 yıllık bankacılık yaşantımda bunlara karşı hep mücadele verdim, personeli korumaya çalıştım. Fakat bir şekilde bunlar kurtulur olan gariban personele olur. Rabbim bizleri art niyetli insanlardan korusun.

En Son Haberler