Başkan Bulutlar'dan Şehit Ailesine Ev

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 01.02.2016 13:42:00
Palandöken Başkanı Orhan Bulutlar, şehit ailesine ev hediye edip tapusunu teslim etti.
Başkan Bulutlar'dan Şehit Ailesine Ev

RADARHABER / ERZURUM 
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Metin Aydemir 'in ailesine ev hediye etti. 19 Ağustos 2015 Tarihinde PKK'lı teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Metin Aydemir 'in ailesine, Belediye Meclisi’nin aldığı kararla ev alındı. Acılı aileye, düzenlenen sade bir törenle evin tabusu ve anahtarı teslim edildi. Şehit ailesinin isteği doğrultusunda Palandöken İlçesi Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan bir inşaat firmasından ihale yoluyla alınan bürüt 200 metrekarelik ev, Başkan Bulutlar tarafından aileye teslim edildi. Evin anahtarını şehidin küçük kardeşi Mehmet Aydemir’e tapusunu ise şehit Annesi Fehime Aydemir’e teslim eden Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,  şehitlik mertebesinin önemine vurgu yaptı. Başkan Bulutlar, “Şehitliğin bir bedeli olmaz. Onun bedelini ancak Allah verebilir.  Peygamberlik mertebesin den sonra en yüksek mertebe olan Şehitlik mertebesinde olan Metin Kardeşimize ve tüm şehitlerimize Allahtan Rahmet kederli ailelerine bir kere daha baş sağlığı diliyorum. Biz bu evi vermekle sadece şehit ailesinin azda olsa acısına ortak olmak istediğimizi gösterdik. Tabi ki şehidimiz geri gelmeyecek. Onun acısını hiç bir şey dindiremez. Ancak ailesinin bundan sonraki hayatını daha rahat bir şekilde geçirmesine bir nebze de olsa vesile olmak istedik"  dedi. Şehit Metin Aydemir'in babası Taha Tahsin Aydemir ise Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’a hassasiyetinden ötürü teşekkür ederek "Allah devletimize zeval vermesin” dedi. 

ŞEHİT ANANASI: BENİM İÇİN BU BAYRAK EVDEN DAHA DEĞERLİ BİR HEDİYE...ALLAH BU ZALİMLERE FIRSAT VERMESİN  
Aile, daha sonra Başkan Bulutlar ile birlikte hediye edilen evin içini gezdiler. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yeni evlerini gezen şehit ailesine ev hediyesi olarak ta Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti. Başkan Bulutlar'ın 3 kez öpüp alnına koyduktan sonra verdiği bayrağı, şehit annesi Fehime Aydemir'de üç kez öpüp alnına koyarak teslim aldı. Şehit Annesi Fehime Aydemir ” Oğlumun kanı bu bayraktadır. Benim için bu Türk bayrağı hediye edilen evden daha değerlidir. Allah bu zalimlere fırsat vermesin. Bu akbabaların kökü kazınsın ve Allah bunları kahır etsin. Allah’ım bu Devlete huzur versin. Bir oğlum daha var, binlerce oğlumuzu var Allah onların bu devlete huzurlu askerlik yapmalarını nasip etsin. Bu vatan bizim, devlet bizim. Biz var oldukça bu devlette var olacak” dedi.  Şehit babası Taha Tahsin Aydemir ise " Bizim ev alınması yönünde bir talebimiz olmamıştı. Sayın başkan böyle bir düşence sergilemiş. Bizde çok memnun olduk. Bizim için hediye edilen bayrak evden daha değerlidir. Sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah tüm şahitlerimize rahmet etsin. Bizim gibi tüm acılı ailelere Allah’ım sabır versin" dedi. 
 

BAŞKAN BULUTLAR DAHA ÖNCE DE BAŞKA İR ŞEHİT AİLESİNE EV ALMIŞTI
Palandöken belediye başkanı Başkan Bulutlar, terörle mücadelede şehit olanların isimlerinin verildiği bir rekreasyon alanı yaptıklarını da hatırlatarak, “Yunus Emre Mahallesi Kayakyolu semtinde yaptırılan parka Şehitler Parkı ismini verdik ve şehit olanların isimlerinin yer aldığı birde anıt yaptırarak unutulmaması için ölümsüzleştirdik. Ayrıca Şehitler parkında yer alan sosyal tesislerden şehit aileleri yüzde 50 indirimle yaralanabiliyorlar” dedi. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, daha önce de Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 19 Ekim 2011 tarihinde şehit düşen Erzurumlu Piyade Onbaşı Mesut Kazanç'ın ailesine, Osman Gazi Mahallesi- Yıldızkent Semtinde ev alarak  hediye etmişti. 
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler