Başkan Korkut'tan tepki!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 10.07.2013 15:29:00

RADARHABER / ERZURUM 

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 3 yıldır üst üste düzenledikleri ramazan etkinliklerinin bazı çevrelerin maksatlı hedefine oturduğunu belirterek “Galiba birilerinin maksadı bağcıyı dövmek. Öylesine çirkin ve izandan yoksun açıklamalar yapılıyor ki, kimlerin neden karnının ağrıdığını anlayabilmiş değilim” dedi. Korkut, halkın tepkisini ölçmek isteyenleri de ramazan akşamlarında kent meydanına davet etti.Ali Korkut, 3’üncüsünü düzenledikleri geleneksel ramazan şenliklerinin birtakım çevrelerin insaftan yoksun, eleştiri ölçüsünü aşan ve karalama kampanyasına dönüştürülmek istendiğini belirterek “Biz halkın sesine kulak veriyoruz, birilerinin rahatsızlığını bu anlamda anlamak mümkün” dedi. Korkut, bazı çevrelerin meramının bağcı dövmek olduğunu, bu çevrelerin hedeflerine ulaşamayacaklarını söyledi. Büyük Birlik Partisi ruhunu taşıdığına inanmadığı, İl Başkan Yardımcısı Serkan Korukçu’nun izandan, insaftan yoksun, iftiraya dayanan bir kampanyanın parçası olduğu izlenimi verdiği açıklamalarının bu anlamda önem taşıdığını vurguladı.

İSİM HATIRLATMASI...
Ali Korkut, 2009 yılında göreve geldiğinde ilk işinin Demirevler arkası İstasyon mahallesi Cengiz Topel caddesinde yaptığı devasa parka seçim çalışmaları sırasında talihsiz bir kaza / komplonun kurbanı olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismini verdiğini hatırlattığı açıklamasında:“Kesinlikle Muhsin Yazıcıoğlu’nun ruhunu taşıdığına inanmadığımız, BBP etiketi taşıyan İl Başkan Yardımcısı görevi yürüttüğü belirtilen Serkan Korukçu, bir takım çevrelerin etkisinde kalındığı izlenimini veren açıklamasında tarihi eserlerin çevresini açan projelerimizden rahatsızlık duymuş, bunu eleştiriyor.  Ben soruyorum; Yakutiye Kent Meydanı Erzurum’un gözbebeği değil midir? Eski halinin daha iyi olduğunu hangi izan ve insafla izah edeceğiz?!.. Üç Kümbetler Projesi, sizleri nasıl rahatsız ediyor veya Gürcükapı Camii çevresinin açılması projemiz, ya da İstanbulkapı’nın kurtarılması. Anlayabilmek mümkün değil.

BBP'E TEPKİ
Serkan Korukçu, Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen ramazan etkinliklerinde uyuşturucu, taciz ve her türlü kötülüğün yaşandığını iddia edebilmektedir. Ben öncelikle Büyük Birlik Partisine gönül vermiş vefalı insanımıza, sonra da Erzurum halkına soruyorum; Yakutiye Kent Meydanında gözleriniz hangi kötülükleri, fenalıkları görüyor? Serkan Korukçu kim veya kimlerin kin ve nefretini aktarmaktadır çok merak ediyorum. Ancak hiçbir belge, bilgiye dayanmayan, maalesef bazı kesimlerin bizden duyduğu rahatsızlığın yansıması olan bu iftiralar için yargıda hesap vereceğine inanıyorum.

"TARİHİ MEKANLAR ETKİNLİK ALANIDIR"
Küçük hesaplar uğruna şehrin kıymetlerine karşı yöneltilen bu çirkin saldırılar, karalamalar bizleri üzmektedir.”Ali Korkut, bazı kesimlerin bu şehre yaşattıkları güzellikleri perdelemek için garip gerekçelere sığındıklarını belirterek “Dünyanın her yerinde tarihi mekanlar, tarihi alanlar benzer organizasyonlara sahne olmaktadır. Rumeli Hisarı konserleri, Antalya Side Antik tiyatrosu bunlardan yalnızca biridir. Bu kadar tarihi seven insanların çıkıp, bizim yaptıklarımızın üzerinde tarihe hizmet etmiş olması gerekmez mi?” dedi.

"HANGİ GÖRÜNTÜ KÖTÜLÜKLE DOLU?"

Ali Korkut, yapılan eleştirilerin yönlendirilmiş izlenimi verdiğini açıklamasına ek olara bazı fotoğrafları işaret ederek “Acaba bunların hangisi rahatsızlık vereci. Çocukların keyifli halleri mi?, Osmanlı motifli çarşı mı? Yoksa semaya açılan eller mi?” sorusunu yöneltti. 

Etiketler : Erzurum, Yakutiye, halk, Korkut,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler