Başkent’e Erzurum çıkarması

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 09.12.2016 11:51:00
Önceki gün başlayan 4. Erzurum Tanıtım Günleri yoğun ilgi görüyor.
Başkent’e Erzurum çıkarması

RADARHABER / ERZURUM
Önceki gün başlayan 4. Erzurum Tanıtım Günleri yoğun ilgi görüyor. Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ankara Erzurum Dernekler Federasyonu tarafından bu sene 4’üncüsü “Erzurum Günleri” devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilen Erzurum Günleri kapsamında kurulan stantlar Erzurum’dan katılımcılar ve Ankara’daki Erzurumlular tarafından ziyaret ediliyor.Bu arada Atatürk Kültür Merkezi’ne gelen siyasiler ve bürokratlar stantları gezereksergilenen ürünler hakkında bilgi alıyor.
 
 
TGRT canlı yayınına katıldı
 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ankara’daki Erzurum Günleri’nde Büyükşehir Belediyesi Standı’nda TGRTHaber canlı yayınına katıldı.  Sekmen, “Yeni Türkiye’nin yükselen değeri olan Anadolu’nun zirve kenti Erzurum’un,  dün olduğu gibi bugün de üzerine düşeni yapmanın azmi ve gayreti içerisindedir. Şehrimizin tarihi kimliğinin korunması ve kent tarihinin gün yüzüne çıkması amacıyla büyük bir titizlikle yürüttüğümüz projelerimiz bütün hızıyla devam ediyor. Bu arada, genel yönetimimiz, Başbakanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimiz de büyük bir gayret içerisinde Erzurum’u tarihi kimliğine, tarihi konumuna kavuşturmak üzere, üzerine düşeni yapıyor”dedi.
 
'Cumhuriyeti kuran şehir'
 
Erzurum halkının  dün Cumhuriyeti kuran şehir olduğu gibi bugün de milli iradeye, güçlü siyasi iktidara destek vermek suretiyle de üzerine düşeni hakkıyla yerine getirdiğini anlatan Sekmen, şunları kaydetti: 
“Medeniyetlere ev sahipliği yapan şehrimizin, beton ve taşlar ardında kalan kültür mirasını ortaya çıkarmak ve kentin tarihi dokusunu korumak adına bütün ekibimiz ile valimiz yine kurum amirlerimiz ve belediye başkanı arkadaşlarımızla beraber gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışıyoruz.Erzurum’u tarihi konumuna kavuşturacak, Erzurum’un ve halkının özlediği ve beklediği yatırımları alabilecek Cazibe Şehirler Merkezi’ne alınması dolayısıyla buradan şehrim adına, Bunun için Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, bakanlarıma ve milletvekillerimize sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.
 
 
EYOF daveti, yatırım çağrısı
 
Bunun için burada bulunan Erzurumlu hemşerilerime seslenerek diyorum ki; artık Erzurum son yüzyılın en büyük teşvik kapsamına alınmış o halde bu imkânı en iyi şekilde değerlendirmenin azmi ve gayreti içerisinde olmalıyız. Başta Erzurum’da yaşayan hemşerilerimiz, Erzurum dışındaki işadamı hemşerilerimiz ve yine hem ulusal hem de uluslararası düzeydeki yatırımcıları Erzurum’a davet ediyorum. EYOF 2017 Şubat ayında Erzurum’da yapılacak. Herkesi Erzurum’umuza davet ediyorum. Erzurum bir turizm şehridir. Sadece kış turizmi değil aynı zamanda dört mevsim turizm yapılacak bir şehre sahibiz. Yine yeraltı madenleriyle zengin bir şehiriz. Yine hayvancılıkta ve organik tarımda ülkemizin en önemli merkezlerinden biriyiz. Geçmişte İpek Yolu üzerinde bulunan bu şehir bugün de aynı konumuna kavuşmak üzere… Etrafında 20 tane il ve 3 ülkeye sınır olan bir şehir, bir kavşak noktasında… Bunun için büyün yatırımcıları da Erzurum’a davet ediyorum. Şuana kadar büyük bir gayret var, büyük bir talep var. İnanıyorum ki bu talepler gerçekleştiğinde Erzurum asli konumuna kavuşacak.”

Üniversite standı ilgi görüyor

Tanıtım Günleri’nde yer alan Atatürk Üniversitesi de, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde büyük bir stant açarak, doğunun en büyük üniversitesini Ankara’ya tanıtıyor. Ziyarete gelen misaᥴrlere sunulan çeşitli görsel ve hediyelerle Atatürk Üniversitesi’nin tanıtıldığı Erzurum Günleri’nde, üniversite standı büyük ilgi gördü. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyelerinin hazırladıkları ‘Erzurum Tanıtım Günleri Karma Sergisi’ de ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Başta bürokratlar ve gazetecilerin uğrak yeri haline gelen Atatürk Üniversitesi standında, konuklara Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı eşlik etti. Rektör Çomaklı, Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Orhan Deligöz’e Kur’an-ı Kerim hediye etti.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler