Başsavcı Polis radyosunun konuğuydu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 28.06.2013 12:27:00

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 94.6 frekansından yayın yapan Polis Radyosu, yaz sezonunda da yine programlarıyla ve kentin gündemini oluşturan canlı yayın konuklarıyla beğeni toplamaya devam ediyor. Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Dumlu’da kurulan Atlı Terapi Merkeziyle ilgili Erzurum Polis Radyosunun Konuğu oldu. 
Yakutiye ilçesi Dumlu Mahallesi’ndeki Yarı Açık Cezaevi’nin bahçesinde 541 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulan tesis geçtiğimiz yıl Adalet Bakanlığına devredilmişti ve Başsavcı Ramazan Apaçık’ın gayretleriyle 300 engelli çocuğa düzenli olarak geldiği hafta sonları ise 200 den fazla ziyaretçisiyle Erzurum’un yeni uğrak yerlerinden biri haline geldi.

ENGELLİ ÇOCUKLARA BİNİCİLİK SEANSI

Ulusal basında da yer alan, Türkiye de ve Erzurum da bir ilk olan Atlı Terapi Merkezi hakkında Program Sunucusu Varol Kopan’ ın sorularını cevaplayan Başsavcı Apaçık, bu tesis sayesinde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon gerektiren engelli çocukların atlarla 20 şer dakikalık yaptıkları binicilik seansları sonrası sindirim problemleri, denge ve duruşlarında düzelme, algılama ve hatta yürüyememe sorunlarının giderildiğini ifade etti. Sadece engelliler ve ailelerinin değil toplam 18 at bulunan tesisten tüm Erzurum ve çevre illerinin faydalanabileceğini belirtti. Ata binmek ve farklı bir aktivite olarak da değerlendirilebilecek tesisin ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir tesis haline geldiğini ifade eden Apaçık, Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız’ın da başta Erzurum Atlı Polis Birliği olmak üzere tüm ekibiyle hazırladıkları bir proje olduğunu vurguladı.

SOSYAL PROJELERE VERDİĞİ ÖNEM...
Apaçık, sözlerine Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ki Atlı Polislerin ve onların eğitim verdikleri infaz koruma memurlarının da görevli olduğu tesiste engelli çocuklar özel hazırlanan parkurda, eyer takılmayan atlarla tur atarken hem kendilerine güvenleri tazelenmiş oluyor, hem de atların insan vücuduna ısı ve titreşim yoluyla gönderdiği bilimsel olarak tespit edilen sinyallerle, çalışmayan kaslarını çalıştırabiliyorlar. Bu proje ilk defa Erzurum da hayata geçirildi ve Türkiye için bir örnek teşkil etmektedir. Ayrıca Avrupa dan gelen konukların Atlı Kafeyi çok beğendiklerini bu gibi tesislerin Avrupa da belirli merkezlerde olduğunu belirttiklerini hatırlattı.
Programa sms ve mailleriyle katılan engelli çocukların aileleri ise Başsavcı Apaçık, başta olmak üzere tesisten övgüyle bahsederken Erzurum Polis Radyosunu da sosyal projelere verdiği büyük önem sebebiyle başta Erzurum Emniyet Müdürü H.Turgut Yıldız ve ekibine teşekkür mesajları gönderdiler. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şerafettin Çevi ve Erzurum Polis Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Şube Müdürü Fatih Terzi tarafından ağırlanan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık radyonun anı defterini de imzalayarak fotoğraf çektirdi ve Erzurum Polis Radyosunu beğeniyle takip ettiğini radyonun hiçbir zaman eskimeyecek bir iletişim aracı olduğunu sözlerine eklerken Adalet bakanlığının, Erzurum Emniyet Müdürü H.Turgut Yıldız ve özellikle Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem’in üstün desteklerini vurguladı.

POLİS RADYOSU ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR
Erzurum İl Emniyet Müdürü H.Turgut Yıldız’ın teşvikleriyle başarılı programlara imza atan ve geçtiğimiz yayın döneminde Erzurum da Sosyal projelere verdiği destek doğrultusunda birçok okulu stüdyosunda konuk olarak alan, sağlıklı söyleşiler programına katılan uzman doktorlar ve aralarında Erzurum’un tanınmış simalarının da bulunduğu konuklarıyla keyifli programlara imza atan, ayrıca aralarında Gökhan Tepe ve Nurullah Akçayır gibi sanatçılarında yer aldığı 80’in üzerinde konukla yayın hayatına devam eden Erzurum Polis Radyosu yaz sezonunda da dinleyenlerini Erzurum gündeminden haberdar etmeye devam ediyor.

Etiketler : Erzurum, Başsavcı, radyo, polis,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler