Belediye mezarlığını övdü!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 15.08.2013 01:30:00

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, mezarlıkların harabeye döndüğü haberleri üzerine açıklama yaptı.Mezarlık yetkililerine dayandırılarak yapılan haberde, mezarlığın öve öve bitirilememesi, 'Mezarlık reklamı yapmışlar' yorumlarının yapılmasına neden oldu.  

İşte İhlas Haber Ajansının geçtiği o haber...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı tarihi Asri Mezarlık, dış ve iç tasarımı, mescidi, çeşmeleri, bakım ve temizlik hizmetleri, gasil hanesi, yolları, park hizmetleri, modern cenaze yıkama ve nakil araçları ve tecrübeli personeliyle örnek bir mezarlık özelliği taşıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın bünyesinde yer alan Asri Mezarlık’ın çehresi giderek değişiyor. Modern teknolojinin bütün imkânlarından yararlanan mezarlıktaki hizmet anlayışı beraberinde memnuniyeti de getirdi.
2004 yılından beri araç filosu güçlenen Asri Mezarlık, alanında bölgede model alınacak bir yapıya kavuştu. Abdurrrahman Gazi Mezarlığı ile birlikte 32 ada üzerinde yer alan mezarlıkta, 24 saat hizmet veriliyor.2004 yılında 4 aracı bulunan Asri Mezarlık’ta bugün itibariyle 4 klimalı cenaze taşıma aracı, 1 adet yıkama ve taşıma yapan morglu araç, evlerde kullanılmak üzere 3 adet seyyar morg, 2’li gasilhane ve morg, 1 iş makinesi, 1 kompresör, 1 traktör ve 1’de kırıcı cihaz bulunuyor.

MEZAR BİLGİLERİ İNTERAKTİF ORTAMDA
Ana ve tali yolları asfaltlanan, karoları değişen, idari binası yeniden tasarlanan ve çiçeklerle donatılan şadırvanlarıyla insan ruhuna huzur veren Asri Mezarlıkta 35 çeşme yer alıyor. Ses sitemi yenilenen Asri Mezarlık’ta 1940’lı yıllardan başlayan ölü kayıtları bilgisayar ortamına aktarıldı. Daha yeşil bir görüntü için sürekli çevre bakım ve ağaçlandırma ve ağaç budama işlemlerinin yapıldığı mezarlıkla ilgili herkes ebediyete intikal eden akraba ve yakınlarıyla ilgili mezar bilgilerini interaktif ortamdan ulaşabilmektedir. Son 70 yılın veri aktarımının yapıldığı Asri Mezarlık’ta tek bir tuşa basarak mezarmatik sisteminden bilgi alınabiliyor.

“DOĞU’NUN EN İYİSİYİZ”
Mezarlık Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Uzun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kent merkezi ve ilçelere kadar ulaştırılan defin işlemlerinin modern ve kaliteli bir ortamda yapıldığını söyledi.
Doğu Anadolu Bölgesi’nin en iyi mezarlığına sahip olduklarını belirten Uzun, Asri Mezarlık’ta son 9 yılda önemli hizmetlerin yapıldığını vurguladı. Uzun, şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediye Başkanımızın bize verdiği yetkiler doğrultusunda kurum olarak çok büyük yenilikler yaptık. Şu an filomuzda 12 tane aracımız var. Mezarlık içinde ot biçimi ve ağaç budama işlemleri rutin olarak yapılmaktadır. Burada yeni çeşmeler de yaptık. Yollarımız asfaltlandı, ana parsellerin duvarları yapıldı. Mezarlık içinde dış cepheler onarıldı."

“KİMSESİZLERİN DE DEFİN İŞLEMİNİ YAPIYORUZ”
Mezarlık Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Uzun, şube olarak kimsesizlerin defin işlemini de yaptıklarını anlattı. Uzun, “2004’ten bu yana fakir ailelerin defin işlemini yapıyoruz. Araçlarda soğutma ve ses sistemi yoktu, şu an bütün teknolojik gelişmeler araç ve bakım ünitelerimizde mevcuttur. Araçlarda soğutma sistemimiz var. Mezarlık içerisinde ışıklandırma sistemi yapıldı. Talepleri anında değerlendiriyoruz. Bize haber verildikten itibaren 1 saat 30 dakikada bir cenazeyi alıp, yıkayıp defnedebiliyoruz.” dedi.

“MEZARLIK CENNET OLMUŞ”
Asri Mezarlık’ta yakınlarının kabri bulunan 67 yaşındaki emekli vatandaş Selahattin Yavuz da, her türlü donanımın bulunduğu Asr-i Mezarlığı cennete benzetti. Mezarlıktaki temizlik ve bakım hizmetlerinden ötürü ilgililere teşekkür eden Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir’in hizmetlerini beğeniyoruz. Eskiden böyle değildi. Mezarlıkların otları biçiliyor, yollarına asfalt dökülüyor, kabirlere temizlik ve bakım hizmetleri gerektiği şekilde yapılıyor. Mezarlıktaki ağaçlar sürekli sulanıyor. Ben 67 yaşındayım, devamlı buraya gidip geliyorum. Son yıllardaki hizmetlerle burası adeta bir cennet oldu. Allah buraya hizmet edenlerden razı olsun. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, sorumlu müdürümüze ve mezarlık çalışanlarına teşekkürü bir borç biliyorum. Erzurumlu olarak bu hizmetleri almış olmaktan mutluyuz ve idarecilerimizle gurur duyuyoruz.”

Etiketler : Erzurum, belediye, mezarlık, reklam,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler