Beyaz masadan rengarenk istekler!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 18.07.2018 16:06:00
Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan beyaz masa birimi, umut kapısı oldu.
Beyaz masadan rengarenk istekler!

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

 

2017 yılında 161 bin 978 kişinin, 2018 yılında ise ilk 7 ayda yaklaşık 80 bine yakın kişinin ziyaret ettiği ´Beyaz Masa´ birimi, farklı isteklerle de karşılaşıyor. Halkla iletişim, koordinasyon ve sorunların çözümünde hizmet ağını her geçen gün artıran Beyaz Masa biriminde, 2017 yılında 161 bin 978 kişi, 2018 yılının ilk 7 ayında ise yaklaşık 80 bin kişi (internet ortamı, resmi yoldan, onlıne, BİMER ve elden dilekçe yoluyla) başvuruda bulundu. Bu başvuruların büyük bir bölümünü iş isteyenler oluşturuyor.

 

 

‘VATANDAŞLARLA GÜÇLÜ BİR İLETİŞİM BAĞI KURUYORUZ´

 

 

Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Belediyelerle birlikte Türkiye´de muhteşem bir başarıya imza atan Beyaz Masa Projesi sayesinde Erzurum´da da önemli sonuçların elde edildiğini açıkladı. Başkan Sekmen, Beyaz Masa sayesinde vatandaşlarla güçlü bir iletişim bağının kurulduğunu bildirdi. Sekmen, “Erzurum Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde yer alan Beyaz Masa birimine hemen hemen her yıl 200 bin vatandaşımızı ağırlıyoruz. Bu rakam ve diğer istatistiki verilere bakıldığında hakikaten önemli sonuçlara ulaşıldığı bizatihi görülmektedir´´ dedi.

 

 

 

‘BEYAZ MASA BİR ÇÖZÜM MERKEZİDİR´

 

 

Personellerin hizmet içi eğitime tabi tutulduğunu ifade eden Sekmen, ‘´ Beyaz masada görevli 24 personelimize periyodik olarak hizmet içi eğitim programları, mevzuat ve etkili iletişim konularında sürekli eğitimler vermekteyiz. Aldıkları eğitim ve elde edilen tecrübeyle iletişim ekibimiz halkımızla birebir görüşerek sorunların çözümüne katkıda bulunmaktadır” diye konuştu. Halk günü toplantılarında beyaz masada sorunları dinleyen Başkan Mehmet Sekmen, Beyaz Masa´nın aynı zamanda bir çözüm merkezi olduğunu ifade etti. Sekmen, ‘´Halk Günü´nde Büyükşehir Belediyesi´ne gelen vatandaşlarımızı tek tek dinleyerek, problemlerin çözümü için kurum yetkililerine talimatlar veriyoruz. Beyaz masa aynı zamanda bir çözüm merkezidir´´ dedi. 

 

 

 

KIZINA İŞ İSTEYEN DE VAR, OĞLUNA EŞ İSTEYENDE

 

 

Beyaz masa biriminde, çoğunluk kendisine yada çocuklarına iş istiyor. Belediye ekipleri, ihtiyaca göre ya kendi bünyesinde iş veriyor, ya da başka kurumlara ya da İş Kur´a yönlendirip iş bulmalarında yardımcı oluyor. Edindiğimiz bilgilere göre, Beyaz Masa birimine başvuranlar arasında, kızına ya da oğluna iş isteyen de var, oğlunu evlendirmek için düğün yardımı isteyende. Bazılarının oğluna bir eş bulunmasını dahi istediği öğrenildi. Beyaz Masa biriminde, komşusunu şikayet eden de var, farklı kurumları şikayet edende. Maddi yardım talebinde bulunan da var, sağlık sorunları ile ilgili yardım isteyende. Vatandaşa yardımcı olmak için kurulan birimde, farklı istekler de değerlendirilmeye alınıyor, yapılması imkansız isteklerde ise vatandaşlara prosedürler anlatılıyor. (GÜNEBAKIŞ) 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler