Bu mutluluğun mimarı Başkan Bulutlar oldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 30.06.2013 06:05:00

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum Palandöken Belediyesi tarafından '1001 Sünnet Şöleni' düzenlendi. Şehitler Parkı'nda düzenlenen büyük şölene aileler çocuklarıyla birlikte katıldı. halk oyunları ekibinin gösterileri ve çeşitli etkinliklere sahne olan şölende vatandaşlara etli ekmek ikramında bulunuldu.

Erzurum’da büyük bir katılımla düzenlenen sünnet şöleninde Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar çocukların mutluluğunu onlarla kucaklaşarak paylaştı. Düzenlenen ‘1001 sünnet şöleni kapsamında 700 çocuk sünnet olurken 301 çocuk ise sünnet olmak için sırada bekliyor. Mahalle muhtarlıklarına ve belediyeye yapılan başvuruları değerlendiren Palandöken Belediyesi 1001 çocuğun sünnetini yaptırarak Erzurum’da bir ilkede imza atmış oldu. Şölende konuşma yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum'da ilk kez bu büyüklükte bir sünnet organizasyonu yapıldığına dikkat çekti. Sünnetin dini açıdan önemine değinen Bulutlar, "Ailelerin 2 büyük muradı vardır. Biri çocuklarının sünnetini yapmak diğeri de onları evlendirmektir. Biz bugün itibarıyla 700 çocuğun sünnetini gerçekleştirdik. Bununla ailelerin bütçesine katkıda bulunmayı amaçladık. Bundan sonraki hedefimiz ise törenin yapıldığı alanda bu gençlerin düğününü de yapacak bir alan oluşturmak. İnşallah sünnetlerini gerçekleştirdiğimiz çocuklarımızın düğünlerini de görmek nasip olur" diye konuştu.

“ÇEVRE İLLERDEN BİLE TALAP OLDU”

Şölende sünnet edilen çocukların Sadece Palandöken'den değil farklı ilçelerden de kendilerine başvurular olduğunu ifade eden Bulutlar, "Başvuru sayısı 900'ü aştı. Bu başvurulardan 700'ünün sünneti yapıldı. Talep çok fazla olduğu için ilçemizle sınırlı kalmadık. Bütün Erzurum'u kapsayan bir etkinliğe dönüştürdük. Çevre illerden bile talepler geldi. Bu sene şölenimizin ismendenz de yola çıkarak 1001 çocuğu sünnet ettirmeyi amaçladık ve çok az bir sayı kaldı. Başvurular arasından seçilen diğer çocuklarında sünnetleri kısa bir sürede tamamlanacak" dedi.

Şölende, halk oyunları ekibi bar oyunu sergiledi. Abdulkadir Şehitoğlu Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Ayrıca salavatlar getirerek ilahiler okudu.

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler