Bu proje köpeklerin karnını doyuruyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 08.09.2013 01:40:00
Belediye, sokaklara yerleştirdiği özel kutularda biriken bayat ekmekleri belediye barınağında kalan hayvanlara yediriyor.
Bu proje köpeklerin karnını doyuruyor

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, hem vatandaşın ekmek israfının önüne geçebilmek hem de hayvan barınağındaki köpeklerin beslenmesini sağlayabilmek için geçtiğimiz aylarda önemli bir projeye imza atmıştı. Belediye, sokaklara yerleştirdiği özel kutularda biriken bayat ekmekleri belediye barınağında kalan hayvanlara yediriyor.

PROJEYE İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2 yıl önce kurduğu Doğu Anadolu’nun en büyük ve en modern hayvan barınağında kalan kedi ve köpekleri beslemek için ilginç bir yönteme başvurdu. Bayat ekmeklerin çöpe atılmamasını önlemek ve barınaktaki hayvanların beslenmesine katkı sunmak için özel kutular yaptıran belediye, bu kutuları apartmanların önüne yerleştirdi. Vatandaşların bayat ekmeklerini bu kutulara atmasını sağlayan belediye ekipleri, bu ekmekleri hayvan barınağındaki kedi ve köpeklerin beslenmesi için kullanıyor. Vatandaşların projeye ilgisi her geçen gün arttı, bu sayede köpeklerin karnı doyar oldu. 

ÖRNEK PROJE

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler projenin ilk ve örnek bir proje olduğunu belirterek, bayat ekmeklerin artık israf edilmeyediğini, barınakta kalan hayvanların beslenmesinde kullanılacağını söyledi. Hayvanların bugüne kadar kamu kurumlarından toplanan yemek artıklarıyla beslendiğini ifade eden Küçükler, “Barınakta 196 kedi ve köpek var. Bunların beslenmesini kamu kurumlarından aldığımız yemek artıklarıyla sağlıyoruz. Artık köpeklerin beslenmesinde vatandaşlarımızın da katkısı oluyor. Günde yaklaşık 2 milyon ekmeğin üretildiği Erzurum’da, binlerce ekmekte çöpe atılıyordu. Biz hem bu israfın önüne geçebilmek hem de köpeklerin beslenmesini sağlamak için böyle bir projeye imza attık. Vatandaşlarımız ekmeklerini artık çöplere değil, bu kutulara atıyor” dedi.

 

Etiketler : Erzurum, köpek, barınak, ekmek,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler