Bulutlar 4,5 yıllık çalışmalarını değerlendirdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 20.11.2013 15:43:00
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, son 4,5 yıllık çalışmalarını anlattı.
Bulutlar 4,5 yıllık çalışmalarını değerlendirdi

RADARHABER / ERZURUM 

Palandökenin son 4,5 yılını değerlendiren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Çağdaş toplumların sahip olduğu hizmetlere kavuşmuş, mutlu insanların yaşadığı bir Palandöken hedefimizi büyük ölçüde gerçekleştirdik. Kadını, erkeği, yaşlısı, genci, çocuğu, engellisi, engelsizi; kısacası tüm insanlarımızın ruhunu okşayacak şekilde projeler hayata geçiriyoruz ve üretiyoruz” dedi 
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar görev yaptığı 4.5 yılda Palandökenin değişim dönüşüm serüvenini kamuoyu ile paylaştı.
 
 
PALANDÖKEN KURUMSALLAŞAN BİR BELEDİYE
Kurumsal bir kimlik kazanmanın önemine değinmek istiyorum. Öncelikle gelir ve giderlerimizi kontrol ederek para politikasını çok iyi yaptık. Kaynaklarımızı yetim hakkı olduğunu aklımızdan çıkarmayarak yerli yerin de kullandık. Hükümetimizin ve milletvekillerimizin büyük gayretiyle fazla personelimizi başka kurumlara aktararak nefes aldık. Belediyemizi personeline ve piyasaya olan borçtan dolayı hacizleri bir bir kaldırdık. Borçsuz belediyeler arasına adımızı yazdırdık. Denk bütçe oluşulurduk. 'Ben olmazsam işler yürümez' zihniyetinin yerine 'Ben olmasam da işler aksamadan yürür' mantığıyla her geçen gün kurumsal bir kimliğin yerleştiği bir belediye halini geldik. Kurumsallaşan belediyemizde hizmet alımları, nitelikli personel alımları, disiplin kurulunu çalıştırılması, yeni birimler oluşturarak teftiş birimi oluşturulması, hukuk bürosunun daha aktif hale getirilmesi, kaçak yapı ve denetim birimlerinin oluşturulması gibi birçok çalışma yaparak Palandöken Belediyesini Kurumsallaşma yolun da önemli adımlar attık.
 
YEŞİL BİR PALANDÖKEN SEVDAMIZ VAR
Sözümüzün arkasın da kararlı ve dik duruşumuzla başlattığımız çalışmalar neticesinde, ilçenin adeta çehresini değiştirirken, Palandöken ilçesini yemyeşil bir kimliğe büründürdük. 4 yılda oluşturduğumuz 100 dönümlük yeşil alana dikilen 45 bin ağaç, hem ilçemizi güzelleştirdi hem de nefes alır duruma getirdi. Ak Parti Hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalarla birlikte ilçemiz cazibe merkezi ve turizm noktasında kentin gözde merkezlerinden biri olmayı başardık. Kent Ormanı yenilenmesi, Şehitler Parkı ve şehitler kitabesi, Engelsiz Yaşam Merkezi parkı, Recep Tayyip Erdoğan Parkı gibi alanlarıyla yeşilin en güzel tonlarını halkımıza sunuyoruz. Daha yeni ve modern park alanları ile ilçemizde 30 yeni park yaparken, 45 yakın parkımızın da revize işlemini gerçekleştirdik. Tüm çocuk oyun guruplarının altını kav urcuk yaptık. 19 Köy Mahallemize 19 çocuk parkı yaptık. Başlı başına dev bir proje olan Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi ile Rekreasyon alanıyla Palandöken ve Yunus Emre Mahallesinin yanı sıra bu bölgenin yeni görünümüyle artık daha fazla dikkat çekmeye başladı. Bir sözüm vardı. Bu sözümüz bir karış yer satmayacağız ve satmadık. Tüm alanları halkın ortak kullanımına açtık. 20 yılda ilçeye 120 dönüme yakın yeşil alan kazandırılırken biz 4.5 yılda 100 bin dönüm yeşil alan kazandırdık. Kısacası Palandökenin havasını değiştirdik.
 
PALANDÖKENDE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATTIK
Hükümetimizin üzeri de hassasiyetle durduğu Kentsel Dönüşümü İlçemiz de ilk defa bu dönem içerisin de başlattık. Harput Mahallesinde (telsizler) 112 gecekonduyu temizlerken yaklaşık 10 milyon lira ödeme yaptık. Yine Kentsel Yenileme kapsamanı da Yenişehir de bulunan ve Rus Pazarı olarak bilinen alanı temizleyerek müteahhit marifetiyle 200 aile ev sahibi oldu. İmar İskan Evleri olarak bilinen alanı Kentsel Dönüşümü için önünü açtık. Palandöken Mahallesi ve üç küme evler çevresin de kentsel dönüşümü için alt yapı çalışmaları başlattık. Yunus Emre Mahallesin de yeşil alan için 1.5 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Yukarı Köşk Mahallesinde 2 katlı mesken kamulaştırması yapılarak yol genişletme yapıldı. Yenişehir 1. Marketler için Kentsel Yenileme proje yapımına ön ayak olundu.
 
2.5 MİLYON METREKARE ASFALT DÖKTÜK
İlçemizde standartları yüksek kaliteli 2.5 milyon metrekare sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Palandökeni baştan aşağıya yeniledik ve en asgari sorunsuz hale getirdik. Üstyapı çalışmalarına büyük önem verdiğimiz bu süreçte 3 aylık değil en az 5 yıl garantili 2.5 milyon metrekare asfalt serimi yaptık. 95 bin metrekare parke taş çalışması, 40 bin metrekare doğal granit taş çalışması, 120 bin metrekare karo kaldırım çalışması, 70 bin metrekare renkli asfalt kaldırım çalışması, 220 bin metrekare bordür çalışması, 65 bin metrekare yol kaplama çalışması,10 bin metrekare beton ve mozaik kaldırım çalışmasıyla merkez ve köy mahallelerimiz de 23 tuvalet ve abdesthane yaptık. Bir o kadar da revize çalışması yapıldı. İlçemiz de bulunan Maksut Efendi türbesi, Toparlak Baba türbesini yeniden inşa ederek inanç turizmine kazandırdık. Yaklaşık 4 köy mahallemizin camisini minaresini yaptık bir o kadar da cami onarımını gerçekleştirdik. Okul ve Cami bahçelerin de çevre düzenlemesi ve asfalt çalışması yapıldı. İlçe halkına daha etkin ve hızlı bir şekil de hizmet edebilmemiz için şantiyemizi yeniden inşa ettik. Araç parkımızı yeniledik onlarca iş makinesi ile daha da güçlendik. Palandökeni adeta sil baştan inşa ettik.
 
GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRİYORUZ
Dönemimizde yaptığımız çalışmalarla ilk olarak Sayın Başbakanımızın adını taşıyan14 bin metrekare üzerine kurulu Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksini hayata geçirdik. 12 Derslik kültür merkezin de 20’ye yakın meslek ve el beceri kursalar düzenleyerek yediden yetmişe herkesin sosyalleşmesini sağladık. 500 kişilik tam olimpik kapalı spor salonuyla ve yeni yaptığımız mini futbol sahalarıyla, basketbol sahalarıyla gençlerimizi spora yönlendirdik. Erzurum da ilk ve tek olan 10 bin metrekare üzerine kurulu Engelsiz Yaşam Merkezini hizmete açarak Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesinin işletmesine devrettik. Yine Erzurum’un ilk ve tek olan Hanımlar Çarşısını inşa ettik kadınlarımızın daha aktif iş hayatına girmesini sağladık. Maksut Efendi Mahallesin de ve Palandöken Mahallesin de çok amaçlı Bilgi evleri, taziye evleri yaptık. Palandökenimiz her geçen gün daha da güzelleştiriyoruz ve şekillendiriyoruz.
 
TEMİZLİK SORUNUNU GÜNDEMİMİZ DE ÇIKARDIK
Palandöken Belediyesi olarak ilçemiz de temizlik sorununu ortadan kaldırdık. Temizlik İşlerini kısmen özeleştirerek hizmet alımına gittik. Belediyemizin güvenlik birimiyle beraber bu hizmet alınmalında yaklaşık 113 gencimize istidam oluşturduk. Ayrıca İş Kurumu ile yapılan ortak çalışmayla belediyemiz de 60 gencimiz daha iş sahibi olma imkanı buldu. Bu gençlerimizin çoğunu temizlik birimin de görevlendirerek temiz, sağlıklı ve hijyenik bir palandöken için ele ele verip çalışma yaptık. Bugün itibariyle palandöken ilçemiz de temizlik sorunu kalmamıştır. Düzenli bir şekil de rutin temizlik çalışmalarımız devam ederken yılda iki defa olmak üzere ilçemiz de genel bir temizlik çalışmaları yaparak gerek görülen cadde ve sokaklarımızı yıkadık. İlçemizin cadde ve sokaklarına konulmak üzere 2 bin adet yeni çöp konteynır konularak sağlıklı ortamlar oluşturuldu. Okullarımız da geri dönüşüm projesi başlatarak oklularımıza kâğıt toplama kutuları koyduk.
 
ETKİNLİKLERİMİZ İLÇEMİZE RENK KATIYOR
Palandöken Belediyesini Kültürel etkinlikleri kapsamını da başlattığımız uygulama ile Türkiye’de isim yapmış olan birçok yazar, eğitimci, fikir adamı, akademisyeni ve sanatcıyı Palandökenlilerle buluşturduk. Etkinliklerimiz de Ömer Döngeloğlu, Abdulkadir Şehitoğlu, Mehmet Ay, Dadaşın Gönül Sesi, Mehmet Çalmaşır, Sedat Uçan gibi isimler, semazen guruplarıyla, tiyatro gösterileriyle, resim ve fotoğraf sergileriyle gerçekleştirilen etkinliklerle ilçe halkının hem eğlendirdi hem de ufkunu genişletmeye yardımcı olduk. Düzenlediğimiz kültürel etkinliklerle ilçemizi bu alanda önemli bir noktaya taşırken, Palandöken Belediyesi olarak kurduğumuz İftar Sofralarıyla binlerce insanımızla iftar ederek büyük bir aile olduk. İftar programları etkinliklerimiz artık gelenekselleşti.
 
ERZURUM’UN VE PALANDÖKENİN KÜLTÜRÜNE KATKI SAĞLADIK
Şehrini ve ilçenn kültürüne, sanatına, edebiyatına katkı yapmak amacıyla ilçemizin adını taşıyan Beyazşehir Palandöken Dergisinde milli ve manevi değerlerimizi gün yüzüne çıkardık. Erzurum Türbeler ve Ziyaret Yerleri, Türkçenin Sırları, Gençlerle Baş başa, Estetik, Genç Safahat, Seferberlik Yılları da Erzurum gibi birçok kitabı okurlarla buluşturduk. Erzurum da ilk defa şehir takvimi çıkararak 365 günün yapraklarında Erzurum’u anlattık. Erzurum’un tanıtım günlerin de, fuarlar da yerimizi alarak ilçemizi ve şehrimizi tanıttık.
 
SOSYAL HİZMETLERDE ÖNCÜ OLDUK
Ak Masayı etkinleştirerek hizmet seviyesini maksimuma çıkardık. Cenaze hizmetleri kapsamında vatandaşın güzel günleri de olduğu gibi acılı günlerin dede yanlarında olarak acılarını paylaştık. Dar gelirli ailelerin hep yann da olduk yokluğumuzu hissettirmedik insan onuruna yakışır şekilde binlerce aileye gıda, yakacak, giyim, ramazanlar da sıcak yemek, 12 ay boyunca ücretsiz ekmek gibi birçok kalemde hep var olduk. Evi yanan onlarca ailenin evini sil baştan yeniledik. Binlerce öğrenciye kırtasiye ve eğitim seti desteğinde bulunduk. Yüzlerce çocuğumuzu erkekliğe ilk atım atması için sünnet şöleni düzenledik. Bin bir Sünnet Şölenin de ayrım yapmaksızın tüm talepleri karşıladık ve özel hastaneler de uzman kişilerce bin 100 çocuğumuzu şölen havasın da sünnet ettirdik. Erzurum’daki tüm engelli vatandaşlarımıza ulaşmak için iletişim ağı kurduk. Sosyal Belediyecilik sorumluluğun da yılda iki defa camilerimizin temizliğini yaptık. Halk günleri, halk meclisleri kurarak halkın taleplerini birinci ağızdan dinledik. Sorunlara birlikte çözüm ürettik. Kısacası sayın Başbakanımızın sürekli söylediği gibi Kimsesizlerin Kimsesi olamaya gayret ettik.
 
SPORA VE SPORCUYA TAM DESTEK
Spora verdiğimiz destek ile branş sayısını yükseltirken, sporcu sayımız dört yıllık süreçte ikiye katladık. Bir yandan farklı branşlarda onlarca sporcumuzun milli forma altında yaşadıkları başarıları haklı bir gurur ile izlemeye devam ederken diğer taraftan altyapıya verdiğimiz önemle geleceğin yıldızlarını yetiştirmeyi bir görev olarak bildik. Belediyemizin bünyesin de bulunan takımlarımıza modern tesisler inşa ederken, yaşama kazandırdığımız Recep Tayyip Erdoğan Kapalı Spor Salonuyla daha aktif bir şekil de spora yöneldik. Amatör branşlara sağladığımız malzeme yardımları ile gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak, sporla sağlıklı birey olmalarına katkı sağladık. Yine bu süreçte Palandökenlilerle elele verip Belediyespor’umuz Voleybol da 3. Lig’den 2. Lige çıkarttık, Güreşte 1. Ligde mücadele ettik. Kızak Türkiye Şampiyonasında erkek ve bayanlar da Türkiye Şampiyonu olduk. Atletizmde Türkiye Şampiyonluğu, Akdeniz Oyunlarında güreşte altın madalya aldık. Dünya Bilek Şampiyonasın da dünya 2.si olduk. Boksta Türkiye Şampiyonlukları elde ederek başarıların haklı gururunu yaşadık. Palandöken Belediye Spor Kulübümüzü sağlam temeller üzerine oturttuk.
 
PALANDÖKEN BELEDİYESİ ADI GİBİ BÜYÜK OLACAK
Açık, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim ve insan odaklı hizmet anlayışımızla, sağlıklı, estetik ve mutlu bir Palandöken için ‘Daha yapacak çok işimiz var’ diyoruz.” Çünkü Palandöken Belediyesi adı gibi büyük olacak. Bunun için de elimizi değil gövdemizi taşın altına soktuk. Biz Palandöken için 5 yılık çalışma programı değil Ak Parti Hükümetimizin 2023 hedefini çizdiğimiz ve rehberimiz olarak aldık.”
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler