Büyükşehir Belediyesini sevindiren haber!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 26.08.2013 01:56:00

RADARHABER / ERZURUM
 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Havuzbaşı'nda yapımına başlanan çok katlı yer altı otoparkı ve kent meydanı inşaatı ile ilgili durdurma kararı kaldırıldı. İnşaatın yapımına, kurul kararıyla yeniden başlandı.

KURUL KARARIYLA DURDURULMUŞTU

Geçen ay yapım çalışmaları durdurulan eski halk eğitimi binası ve resim galeri binası alanındaki kent meydanı ve çok katlı otopark projesi inşaatı yeniden başladı. Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, kazı ve temel çalışmalarını projeye aykırı olarak durdurma kararı almıştı. Geçen hafta içerisinde toplanan kurul, projede usul yönünden yapılan değişikliğin ardından inşaat çalışmasının devamı yönünde karar aldı.

YENİ KARAR BELEDİYEYE TEBLİĞ EDİLDİ

Kararın, Büyükşehir Belediyesi'ne tebliğ edilmesinin ardından dün ihaleyi alan yüklenici firma kazı ve temel çalışmalarını başlattı. 130 gün içerisinde tamamlanması planlanan kent meydanı ve 168 araçlık yer altı otoparkının proje bedeli 6 milyon lira olarak kamuoyuna açıklanmıştı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü yetkilileri, projede usul yönünden yapılan değişikliğin ardından, çalışmalara izin verildiğini belirtti.

Etiketler : Erzurum, belediye, meydan, kurul,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler