Cam teras "olmasaymış ta olurmuş" dedirtiyor!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 06.11.2020 21:30:00
Yüzbinlerce lira para harcanan Tortum gölü seyir terası, geçersiz not aldı.
Cam teras "olmasaymış ta olurmuş" dedirtiyor!

Sinan AYDIN'ın haberi
 
 
RADARHABER / ERZURUM 
Erzurum'un Uzundere ilçesi, Uluslararası Sakin Kentler Birliğince (Cittaslow) "sakin şehirler" ağına dahil edilmişti geçtiğimiz yıllarda. İlçe bu gelişmeden sonra adeta yeniden doğdu. Başta Tortum şelalesi olmak üzere Tortum gölü ve bu bölgede gözle görülür değişimlere neden olan projeler hayata geçirildi. Tortum Gölü karşısına 12,3 metre uzunluğunda,  Türkiye'nin en uzun ve geniş alanlı cam seyir terası yapıldı. Yüzbinlerce lira para harcandı ancak gelinen noktada, Tortum gölü seyir terası ziyaretçilerin büyük çoğunluğundan geçersiz not aldı. 
 
 
ÜZERİNE ÇIKAN HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR
 
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) desteklediği proje ile Tortum Gölü karşısındaki tepeye yapılan cam teras, ziyaretçilerine boşlukta yürüyor hissi vererek doyumsuz manzara imkanı sağlamayı amaçlıyordu. Ancak cam terasın üzerine çıkanlar, hiçte bahsedildiği gibi hisler yaşamıyor. Aksine giriş için ödediği 5 TL nin pişmanlığını yaşıyor. Pirinkayalar Geçidi'nde yapılan cam terasa (fiyortpark) gelen yerli ve yabancı turistler, Karadeniz ve Doğu Anadolu ikliminin yaşandığı Uzundere'de tarihi yapıları görmenin yanı sıra doğal güzellikleriyle dört tarafı yüksek tepelerle çevrilmiş Tortum Gölü'nü izleme fırsatı buluyor. 
 
 
 
 
"CAM TERAS MEVCUT HALİYLE OLMASAYMIŞ TA OLURMUŞ"
 
 
Terasla ilgili ortak eleştiriler, '' Cam terasın altındaki demir yığını, terasın altının görünür olmasını engelliyor. Hal böyle olunca; terasın üzerine çıkanlar, yükseklik korkusu yaşamaktan mahrum kalıyor. Ayrıca terasın boyu da çok kısa '' şeklinde. Seyir terasının üzerine çıkanlar umduklarını hulamamanın hayal kırıklığı ile, 'Cam teras mevcut haliyle "olmasaymış ta olurmuş" dedirtiyor' yorumunu yapıyorlar. Ayrıca hiçbir tesis ya da işletme olmamasına rağmvn Uzundere belediyesinin cam terasa giriş ücreti olarak 5 TL alması da, tepki çeken başka bir uygulama. 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler