SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Çat'ta 'evde yaşlı ve hasta bakım kursu' açıldı
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm ERZURUM Haberleri | 25.01.2014 12:19:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Çat Kaymakamı Doğan Dinç, öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Meslek Edindirme kapsamında Evde Yaşlı ve Hasta Bakım Kursu açıldı. Kursta 30 Kadın Kursiyer eğitim görüyor.
Kurs Bitiminde Çat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanacak olan Evde Yaşlı ve Hasta Bakım Projesinin uygun görülmesi halinde kurstan sertifika alan 8 ila 10 kadın kursiyere ilk etapta 6 aylık iş imkanı sağlanacak.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıca hazırlanacak proje ile sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan yardıma ve bakıma muhtaç ancak huzurevi hizmeti istemeyen yaşlıların kendi bulundukları sosyal çevreden ayrılmadan evlerinde temizlik ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor. Proje ile evde kendi bakımını tam anlamıyla gerçekleştiremeyen bu nedenle sağlık sorunları yaşayan ve maddi yoksunluk içinde olan bu vatandaşlarımızı kötü yaşam koşullarından kurtarmak daha sıhhi ortamlar sağlanabilecek.
Ayrıca; kurslardan sertifika alan kadın kursiyerlere hastanelerde , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde bulunan kurumlara ait Huzurevleri, Sevgi ve Şefkat evleri gibi birimlerde iş imkanı sağlanabileceği belirtildi.
En Son Haberler
-
Elmalı Aysima’yı Unutmadı Erzurum’un Abisi Avukat Ebubekir Elmalı fanatiklerin yaraladığı Aysima’yı Unutmadı.
-
Espor Akademisi Erzurum'da açıldı Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek Espor Akademisi, törenle hizmete açıldı.
-
Yeni evlenecek çiftlere Elmalı piyangosu vurdu! Elmalı, müjdeyi verdi. Hem gelin arabası tahsis edecek, hem de altın takacak…
-
DAGC'de Ayhan Türkez dönemi 46 yıllık bir geçmişe sahip olan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, Ayhan Türkez'i başkan seçti.
-
Büyükşehir’den Karayazı ve Karaçoban'da birlik sofrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin "Birlik Sofraları" programı devam ediyor.
-
Cemre Erzurum'da sadece bir kız ismidir! Erzurum'da cemre düştükten sonra kar yağışı ve tipi şiddetini artırınca, birçok farklı yorum yapıldı.
-
Erzurum nüfusu bir yılda 4 bin 988 kişi azaldı İl nüfusu 2023 yılına göre binde 0.6 oranındaki düşüşle 4 bin 988 kişi azalarak 745 bin 5’e indi.
-
Erzurum'da dondurucu soğuklar etkili oluyor Yılın ilk Erzurum'da günü dondurucu soğuklar etki oldu. Tekman, eksi 21.7 dereceyi gördü.
-
Dadaşlar İstanbul'da buluşuyor 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Erzurum Kültür Buluşması’ etkinliğinin ön tanıtımı yapıldı.
-
Elmalı bu kez tiyatroculara maddi destek verdi Yardımseverliği ile Dadaşların gönlünde taht kuran Ebubekir Elmalı, tiyatrocuları da unutmadı.