Cirit'in Sultanları!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 20.06.2013 16:58:00
Türkiye'de sadece Uşak'ta bulunan kadın ciritçilere, Erzurum'da kurulacak takımla rakip çıkacak.
Cirit'in Sultanları!

 

Soner İSTANBULLU'nun haberi..

RADARHABER / ERZURUM 

 

Türkiye'de sadece Uşak'ta bulunan kadın ciritçilere, Erzurum'da kurulacak takımla rakip çıkacak. Erzurum'da kadın atlı cirit takımı kurmayı hedefleyen genç kızlar, at üzerinde hünerlerini sergiledi. Tırnakları ojeli, saçları fönlü at üzerine çıkan 18-20 yaş aralığındaki 8 kız, at üzerinde dört nala giderek usta ciritçilere meydan okudular.

AT ÜZERİNDE NEFES KESTİLER

Erzurum'da Girişimci Kadınlar derneği Başkanı Zekiye Çomaklı tarafından kurulması planlanan Bayan cirit Takımı’nın oyuncuları, sahaya indi. Kadınların her alanda başarılı olabileceğini kanıtlamak isteyen 18-20 yaş aralığındaki 8 genç kız, erkek sporu olarak bilinen ata sporu ciritte "hodri meydan" dedi. At üzerindeki genç kızlar, ojeli parmakları, ve fönlü saçları ile görüntüleri ile, "kadınlar her şeyi bir arada götürebilir. Hem bakımlı olup hem de erkek sporu olarak bilinen cirit sporunu da başarırlar” mesajı verdiler. Genç kızlar, dört nala giden at üzerinde yaptıkları şovlarla nefes kesti.Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı tarafından hayata geçirilmesi planlanan kadın ciritçiler sahada ilk gösterilerini gerçekleştirdi. Bakımlarını yapıp cirit sahasına çıkan genç kızlar "Kadınlara her iş yakışır" diyerek var güçleri ile at üzerinde ciritleri rakiplerine fırlattı. Yaklaşık bir yıldan bu yana Osmanlı Atlı Spor kulübü bünyesinde eğitimler alıp cirit sporunun püf noktalarını öğrenen ciritçi kadınlar, artık kendi takımlarını kurarak karşılarına rakip arayacaklarını ifade ettiler. Türkiye'de sadece Uşak'ta bulunan kadın ciritçilere, Erzurum'da kurulacak takımla rakip çıkacak. Başka kadın cirit takımı olmadığı için Uşak'ta ki ciritçilerin pasif durumda olduğunu belirten kadın ciritçiler, "Artık hem onlar kendilerine rakip bulacak hem de bu işte artık kadınlarında olduğu ortaya koyuşmuş olacak. Erzurum'da yaptığımız maçlarda karşımızda erkekler olacak. Onlara rağmen başarı yakalayıp bu sporu kadınlar arasında da yaygınlaştırmayı planlıyoruz" dedi.

SARIŞINLAR ESMERLERE KARŞI

Erzurum cirit sahasında düzenledikleri gösteri maçında yaptıkları akrobatik hareketlerle nefesleri kesen kadın ciritçiler, performansları ile göz doldurdu. Kendi aralarında ikiye ayrılan 8 kadın cirit sporcusu, ellerine aldıkları ciritleri karşı takımda ki rakiplerine fırlatarak puan kazanmaya çalıştı. 8 kadın ciritçiden 4 sarışın bir takımda, diğer 4 esmer ise diğer takıma geçerek kıyasıya bir mücadele sergiledi. At üzerinde şık ve bakımlı görünümleri ile cirit sporuna ayrı bir güzellik katan kadın sporcular, kendilerine olduğu kadar kullandıkları atların bakımlı olmasına dikkat ediyorlar. Yaklaşık bir saat süren gösteri maçının kazananı olmadığını ve her zaman kadın gücünün kazanacağını belirten sporcular kullandıkları atlar ile uyum sağlayabilmek için çoğu vakitlerini beraber geçirip atları ile bire bir ilgileniyor.

ATA SPORUNA KADIN ELİ DEĞDİ

Kadın ciritçilerden Elif Narli, atlı sporları çok sevdiğini ve bundan sonra cirit sporuna kesinlikle devam edeceğini belirterek "Erkek sporu olarak bilinen cirit sporuna artık kadın eli değdi" dedi. 19 yaşındaki Elif Narlı, "Yaklaşık 5 aydır at üzerinde bu sporla ilgili eğitimler alıyorum. çok sevdiğim atlarla birlikte vakit geçirmek çok zevkli. Yıllardan bu yana cirit sporu erkek sporu olarak biliniyordu ve hiç kimse çıkıp bu sporu kadınlarda yapabilir demedi. Biz de bu durumu değiştirebilmek için harekete geçtik ve artık kadınların at üzerinde cirit sporunu yapmasını yaygınlaştıracağız. Kadınlar hem bakımlı olmayı hem de at üzerinde cirit atmayı aynı anda yapabilecek varlıklardır. Erkeklerin kas gücünü yenmek için hodri meydan dedik. oldukça başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Şimdilik Erzurum'da bir rakibimiz yok maçlarımızı kendi aramızda yapıyoruz. Kendisine güvenen erkek takımları da rakip olarak kabul etmeye hazırız" dedi.

ATLARIN HEP PRENSİ OLMAZ

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı kadınların ata sporu olan cirit sporunda sahalara ineceğini belirterek "At üzerinde hep prens olacak şartı yok bu genç kızlarımızda bizim atlı prenseslerimiz. şimdilik başka bir kulübün bünyesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kendi takımımızı kurduktan sonra maçlara çıkıp başarılar elde etmeyi düşünüyoruz. çok zor bir iş değil kadınlar her alanda varlıklarını hissettirdikleri gibi ata sporu olan cirit sporunda da kendilerinden söz ettirebileceklerinden eminim" dedi.

 

 

  

Etiketler : Cirit, prenses, at, Zekiye,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler