Çocuklar tatili ‘mecburen evde’ geçiriyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 30.01.2018 16:48:00
Yarıyıl tatiline Erzurum’da giren çocuklar, özellikle alt belediyelerin...
Çocuklar tatili ‘mecburen evde’ geçiriyor

Sinan AYDIN'ın Haberi...

RADARHABER / ERZURUM

Yarıyıl tatiline Erzurum’da giren çocuklar, özellikle alt belediyelerin geçen yılların aksine sportif ve kültürel etkinlikler yapmaması nedeniyle sömestrı evlerinde geçiriyor. Erzurum genelindeki İlk ve ortaöğretimde öğrenim gören 163 bin 972 öğrenci, 19 Ocak günü karnelerini almışlardı.

 

VALİ KIŞ SPORLARI YAPMALARINI TAVSİYE ETMİŞTİ AMA…

 

Celal Akın ilkokulunda düzenlenen karne törene katılan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, karnelerini dağıttığı öğrencilere tatilde okumaları için kitap hediye etmiş ve kış sporları yapmaları tavsiyesinde bulunmuştu. Erzurum açısından ilk yarıyıl döneminin güzel ve verimli bir şekilde geçtiğini belirten Vali Azizoğlu,

“Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yaşadığımız tüm iklimsel zorluklara rağmen çocuklarımız asla okuma sevgisinden ve okul sevgisinden vazgeçmediler. Tüm zorluklara göğüs gererek yeni bir şey daha öğrenebilirim amacıyla sabah saatlerinde hava soğukta olsa karda yağsa okullarında oldular. Öğrencilerimizin bu çektikleri zorluklarında yanlarında olan eğitim camiamızı da kutluyorum. Onlarda sabah erken saatlerinde gelen çocuklarımız üşümesin eğitimlerini en iyi şekilde alabilsin diye var güçleriyle çalıştılar” diyen konuşmuştu. Öğrencilere tatil için tavsiyelerde bulunan Vali Seyfettin Azizoğlu, “ Erzurum Anadolu’nun önemli kış sporları merkezlerinden biri. Öğrencilerimize tavsiyem de yaşadıkları şehrin kıymetini bilmeleri ve bu yarıyıl tatilini kış sporları yaparak geçirmeli” diye açıklama yapmıştı.

 

BELEDİYELER BU 15 TATİLDE HİÇ ETKİNLİK YAPMADI

 

Özellikle alt belediyelerin geçen yıllarda dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik düzenledikleri kayak kursu etkinliği ile tiyatro ve sinema gibi faaliyetleri bu yıl yapılmadı. Gezi turları da düzenlenmedi. Yakutiye belediyesi geçen yıllarda üst üste yaptığı kurslarla, binlerce çocuğa yarı yıl tatili etkinliği imkanı sunuyordu. Ayrıca hiç sinemaya gitmemiş çocuklar, sinemayla tanıştırılıyordu. Tiyatro etkinlikleri de beğeni topluyordu. Bu yılda aynı etkinlikleri  bekleyen çocuklar, büyük hayal kırıklığı yaşadı. Palandöken belediyesi de kayak kursu ya da kültürel bir etkinlik yapmadı. Büyükşehir belediyesi ise 15 tatil için kayak kursu etkinliği yapmadı ancak 31 Ocak itibarı ile kış kursu yapacak. Bu kursla geleceğin şampiyon kayakçılarının yetiştirilmesi hedefleniyor. ‘Kayak yapmayı bilmeyen çocuk kalmayacak’ sloganı ile yola çıkan Büyükşehir Belediyesi’nin bu etkinliği, çocukların bir bölümü için 15 tatilde olmasa bile sonraki günler için etkinlik olma özelliği taşıyor.

 

ÇOCUKLAR TATİLİ ‘MECBUREN EVDE’ GEÇİRİYOR

 

Merkez ilçe belediyeleri olan Yakutiye, Palandöken ve Aziziye’nin yanı sıra ilçe belediyelerinin da 15 tatil için çocuklara yönelik etkinlikler yapmadığı görüldü. Hal böyle olunca, çocukların büyük bölümü, tatilini ‘mecburen evde’ geçirmek zorunda kaldı. Sadece maddi durumu iyi olan bazı çocuklar tatilini Palandöken’de kayak yaparak geçirdi. Aralarında dar gelirli ailelerin çocuklarının da bulunduğu büyük bir kesim, belediyelerden beklediği etkinliği göremeyince bir nevi eve hapsoldu. Bu duruma tepki gösteren Veliler, ‘‘Çocuklarımız belediyelerin faaliyetleri ile kayak yapmayı öğreniyor, gezi turları ile yeni yerler görme imkanı buluyordu. Bu yıl neden hiçbir etkinlik yapılmadı anlam veremedik. Belediyelerin asli görevlerinden biri de vatandaşına sosyal hizmetler sunmaktır’’ hatırlatmasında bulundular.     

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler