Dadaş girişimciden koçbaşına son verecek buluş!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 07.09.2018 17:33:00
Erzurumlu girişimciden Polisin baskınlarda işini rahatlatacak buluş!
Dadaş girişimciden koçbaşına son verecek buluş!

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Erzurumlu girişimci, Polis baskınlarında kapı kırmak için kullanılan koçbaşını rafa atacak bir buluşa imza attı. ATA Teknokent´te araştırma-geliştirme (ar-ge) yapan ETT Elektronik Firması, baskınlarda koçbaşı ile kapı açan polisin işini rahatlatacak buluşunu tanıttı. Firma yöneticilerinden olan aynı zamanda buluşun sahibi Hayrettin Sakcı, kimyasal solüsyonla kapıların kısa sürede kesilerek açıldığını anlatarak ve uygulamalı olarak gösterdi.

 

ÇELİĞİ KESEREK YENİ BULUŞUNU GÖSTERDİ

 

Polisin özellikle şafak vaktinde evlere yaptığı baskında koçbaşıyla kapıları kırarak içeri girdiğini ifade eden Hayrettin Sakcı, “Bizim geliştirdiğimiz kimyasal solüsyonla bir çelik kapı kısa sürede kesilerek açılıyor. Sadece Havai fişek ebadındaki solüsyon, çakmakla yakılarak kesilecek noktaya tutuluyor. Kapı kısa sürede kesilerek açılıyor” dedi. ATA Teknokent bahçesinde çeliği keserek gösteren Hayrettin Sakcı, icadına henüz bir isim koymadığını da bildirdi. Teknokent yöneticileriyle bir isim bulabileceklerini ifade eden Sakcı, çalışmasının polisin işini kolaylaştıracağını kaydetti.

 

 

BU BULUŞ HIRSIZIN ELİNE GEÇERSE…

 

Hayrettin Sakcı, gazeteniz GÜNEBAKIŞ muhabirinin ‘Bu buluşunuz piyasaya sürüldüğünde Hırsızın eline geçerse, hırsızların da işini kolaylaştırmaz mı´ şeklindeki sorusu üzerine, ‘‘ Hırsızın eline geçmemesi için çaba göstereceğiz. Bu konuda neler yapılabileceğine yönelik Emniyet yetkilileri ile istişarelerde bulunacağız´´ dedi. ATA Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Ersin Karaman, yeni çalışması için ETT Elektronik Firması yöneticisi Hayrettin Sakcı´yı tebrik etti. (GÜNEBAKIŞ)  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler