Depremde evleri yıkılan çocuklara tatbikat

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 21.12.2018 17:21:00
Parmaksız köyünde görevli Öğretmen AFAD´a başvurdu, istek üzerine daha önce...
Depremde evleri yıkılan çocuklara tatbikat

Sinan AYDIN'ın haberi...
 

 
RADARHABER / ERZURUM
Parmaksız köyünde görevli Öğretmen AFAD´a başvurdu, istek üzerine daha önce depremi yaşayan köyün çocukları deprem tatbikatı ile bilinçlendirildi. Erzurum´un Çat ilçesinde 2004 yılında meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğündeki depremde evlerin büyük bir bölümü oturulmaz hale gelen Yeni Parmaksız köyündeki çocuklara,  AFAD Erzurum  ekipleri tarafından deprem eğitimi verildi.

 
OKUL ÖĞRETMENİ BAŞVURDU

 
Erzurum´a 65 kilometre uzaklıktaki Parmaksız köyünde meydana gelen depremin evlerin büyük bir bölümüne hasar vermesi üzerine yerleşim biriminin yerinin değiştirilmesine karar verildi. Daha sağlam bir zemine inşa edilen köyde yaptırılan okulda öğrencileri deprem konusunda bilinçlendirmek için fen bilgisi öğretmeni Öznur Doğan, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü´ne başvurdu. Öğretmenin talebi üzerine köye giden AFAD ekibi, Yeni Parmaksız köyünün anaokulu, ilk ve ortaokulun da eğitim ve öğretim gören 113 öğrenci ile 10 öğretmene eğitim verdi.

 
 
 
GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT

AFAD ekipleri, öğrencilere önce depremi anlattı daha sonra yaşanacak bir sarsıntı anında neler yapılması gerektiğini gösterdi. Olası bir deprem anında okulda olan öğrencilere sıraların yanlarına geçmelerini öğreten eden ekipler, nasıl korunmaları gerektiğini ise uygulamalı anlattı. AFAD,  okulda deprem eğitiminin yanı sıra yangın söndürme konusunda da tatbikat yaptı. Okul Müdürü Fevzi Demir, öğretmenleri Öznur Doğan´ın AFAD´ a müracaat ettiğini belirtti. Hava şartlarına rağmen okula gelen AFAD ekibine teşekkür eden Fevzi Demir, öğrencilerin deprem konusunda daha da bilinçlendiğini vurguladı. 

 

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler