DSİ Erzurum'da taşkın riskini azaltıyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 24.09.2020 19:59:00
DSİ, içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya...
DSİ Erzurum'da taşkın riskini azaltıyor

Sinan AYDIN'ın haberi...

 
RADARHABER / ERZURUM 
DSİ 8.  Bölge Müdürlüğü,  Erzurum'a yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya ve taşkın sonrası gerekli çalışmayı yapmaya devam ediyor. İl genelinde son günlerde zaman zaman yağan aşırı yağışların ani taşkınlara neden olduğu ve bunun neticesinde meydana gelen taşkınların oluşturduğu zararları bertaraf etmek için yaşanan bu ani taşkınlara hızlı, doğru ve koordineli bir şekilde müdahale edildiğini, yaşanan taşkın zararlarını bertaraf etmek için gerekli makineli çalışmaların yürütüldüğünü belirten yetkililer, yaşanan taşkınların yerleşim birimlerine zarar vermemesi içinde kalıcı tedbirlerle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. 
 
 
TAŞKINLARA ANINDA MÜDAHALE
 
 
Yetkliler, “Ayrıca gerek Erzurum şehir merkezinde gerekse ilçe ve mahallelerde taşkın riskini asgariye indirmek için makineli çalışma yapılmış olup, taşkın tedbirleri alınan bu alanlarda önemli bir taşkın olayı vuku bulmadı. Bu kapsamda çalışmalar devam etmekte olup deresi ıslahı çalışmaları kapsamında yapılan toplu makineli çalışma faaliyetleri kapsamında ilçe ve köylerde on binlerce kilometre uzunluğunda dere tanzimi, ve yine yüz binlerce  metreküp taş tahkimatı, kazı ve taşıma çalışmaları devam etmektedir” dediler.
 
 
 
 
TAŞKIN ZARARLARINI GİDERME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
 
 
DSİ'nin çalışmaları kapsamında şu ana kadar yapılanlar ve devam eden çalışmalardan bazıları şöye: Narman Alabalık ve Oltu Ünlükaya mahallelerinde istifli taş tahkimatı tamiratı ve taşkın zararlarını giderme çalışması devam ediyor. Tortum Demirciler mahallesi taşkın koruma işi tamamlanarak 1 mahalle ve 780 dekar tarım arazisinin taşkın riski azaltıldı. Erzurum Uzundere İlçesi Çamlıyamaç ve Gölbaşı Mahallelerinde, 02.08.2020 tarihinde meydana gelen taşkın sonrası hasar giderme ve taş tahkimat onarımı işi yapıldı.  
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler