Ekstrem Sporcularının Yeni Gözdesi Uzundere

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 01.03.2018 11:00:00
Uzundere´ye akın eden adrenalin tutkunları, kendilerini dağlardan boşluğa bırakıyor.
Ekstrem Sporcularının Yeni Gözdesi Uzundere

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Türkiye'nin 11. Sakin kendi seçilen Uzundere ilçesi, turizmde Erzurum´un gözbebeği olma yolunda hızla ilerliyor. Turizm cenneti Uzundere, Doğa ve Extreme Sporları yapılabilir alanlarıyla ilgililerini topraklarına çağırıyor. Tarihi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Uzundere, şimdilerde ekstrem sporcularının gözdesi oluyor. Etkinlik için Uzundere ilçesini seçen adrenalin tutkunları, kendilerini metrelerce yükseklikteki dağlardan paraşütle boşluğa bırakıyor. Görenlerin korkudan yüreklerinin ağzına geldiği görüntüler ortaya çıksa da, profesyonel sporcuların her türlü güvenlik önlemi alarak gerçekleştirdiği atlayışlar büyük ilgi görüyor.

 

TANITIMDA EKSTREM SPORCUSU CENGİZ KOÇAK´IN KATKISI BÜYÜK

 

Uzundere dağlarının atlayış etkinlikleri için uygunluğu ise, profesyonel sporcular aracılığı ile duyuruluyor. Uzundere´nin tanıtımı için büyük emekler veren profesyonel ekstrem sporcusu Cengiz Koçak, ilçedeki dağlarda birbirinden güzel atlayışlar yapıyor. Cengiz Koçak´ın yaklaşık 300 metre yükseklikten kendisini boşluğa bıraktığı anlar, fotoğrafçı arkadaşı Mahmut Cinci tarafından ölümsüzleştiriliyor. O anlara ait fotoğraflar paylaşım yapıldığında ise, büyük beğeni topluyor ve aynı zamanda da tanıtım ve duyuru reklamı yapılmış oluyor. İlçenin turizm ağını çeşitlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Uzundere belediye başkanı Halis Özsoy, gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a yaptığı özel açıklamarda, şunları söyledi: ‘‘ Turistlerin ilgisini çekecek sporlara yöneliyoruz. Kırsal turizmin yükselen marka değeri Uzundere, macera turizminde de söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda adrenalini yüksek ve dünyada çok az kişinin yapabildiği spor dallarına yönelmeye başladık. İlçeyi macera turizminde önemli destinasyon haline getirmeye çalışıyoruz. Bu sayede yöremize gelen yerli ve yabancı turistler, birçok alandan faydalanıyor.´´

 

HAFTA SONLARI DAĞCILIK KAMPI DÜZENLENİYOR

 

Halis Özsoy, ilçenin kaderini değiştirmekte kararlı. Bu doğrultuda çalışmaları ile halkında takdirini kazanan Özsoy, hafta sonları dağcılık kampları düzenlediklerini söyledi. Başkan Özsoy, ‘‘Yörenin gençleri de kamplarda küçük tırmanışlar yapıyor. İlçemiz foto safarileri, coğrafyacılar ve jeologlar için bulunmaz nimet. Fotoğraf çekilerek buranın coğrafi oluşumları hakkında da bilgi alınması mümkün. Bu yönleriyle ilçemizin dünyanın çoğu yerinde olmayan özelliklerini de turizmin bir ürünü olarak değerlendiriyoruz " diye konuştu. Üç bin yıllık tarihinde çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Uzundere, bünyesinde Tortum Şelalesi, Tortum Gölü, Yedigöller, köprüler, tarihi Öşvank kilisesi, yaylalar, rafting parkurları ve paraşütle atlamaya elverişli yüksek dağlar barındırıyor. (GÜNEBAKIŞ)

 

  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler