Emine'nin ölümüne neden olan ev yıkıldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 19.12.2013 13:01:00

Furkan NEHRİ'nin haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM 
 
Erzurum’da iki hafta önce 32 yaşındaki Emine Karataş’ın öldürülmesiyle gündeme gelen harabe ev yıkıldı. Karataş’ın öldürüldüğü ev ile başlanan yıkımlar ile  ilgili açıklama yapan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, “İşlemleri hızlandırdık. Bahara kadar hepsi yıkılacak” dedi. Erzurum’un en eski yerleşim alanları olan Hacıcuma, Taşmescit, Habibefendi ve Veyisefendi Mahalleleri ‘inde ki çok sayıda terk edilmiş harabe binalar, bir çok suça da ev sahipliği yapıyor. Madde bağımlı gençlerin mekanı haline gelen metruk binalardan en fazla da bölge sakinleri şikayetçi oluyor. Harabe evlerde yaşanan en son olay ise Erzurum gündemine bomba gibi düşmüş ve metruk binaları bir kere daha gündeme getirmişti. Yaklaşık 2 hafta önce Yakutiye İlçesi Taşmescit Mahallesinde’ki metruk bir binada 32 yaşındaki satış elemanı Emine Karataş’ın cenazesi bulunmuştu.
 
10 HARABE EV YIKILDI
Eski iş arkadaşının yaptığı ortaya çıkan cinayetin ardından, Erzurum Valiliği, Emniyet İl Müdürlüğü ve Yakutiye Belediyesi düğmeye bastı. 
Yakutiye İlçe sınırları içerisinde ki harabeler Yakutiye Belediyesi tarafından yıkılmaya başlandı. Son 10 gün içerisinde başlanan yıkımlarda aralarından Emine Karataş’ın da öldürüldüğü metruk bina ile birlikte Veyisefendi ve Taşmescit mahallelerindeki 10 harabe yıkıldı. Mahalle sakinlerinin uğraşları sonucu yıkım kararı alınan metruk binaların tamamlanması için bahar ayına kadar süre verildi.
 
BAHARA KADAR TAMAMLANACAK
Yıkılan metruk binalar ile ilgili açıklama yapan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, bahara kadar tüm harabelerin yıkılmasının planlandığını söyledi. Korkut, “Erzurum’da çok sayıda metruk bina var. Tabi bu tüm dünyada olduğu gibi kentimizde de suç evleri haline gelmiş durumda. Bu sebeple zaman zaman çok üzüldüğümüz hadiseler ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunlar için Erzurum Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve Yakutiye Belediyesi olarak ortak fikir alışverişi ve projeler ile yıkımlara başladık. Son olarak Emine Karataş’ın öldürüldüğü o evden başlayarak şimdiye kadar 10 metruk binayı yıktık” dedi.
 
“İSTEDİĞİNİZ ZAMAN YIKAMIYORSUNUZ”
Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımı planlanan ancak hukuki işlemler nedeniyle zaman zaman ertelenen yıkım işlerinin hız kazanılması için mal sahipleriyle görüşüldüğünü söyleyen Başkan Korkut, harabelerin bahar ayına kadar yıkılacağını söyledi. Korkut, “Belediye olarak ‘bu bina metruk binadır hemen yıkalım’ diye bir durum olamaz. Her şeyin olduğu gibi bu işlerde de hukuki işlemler var. Ne kadar harabe olursa olsun malın sahibine ulaşmamız gerekiyor. Bir anda bu işlerde çözülmüyor. Şimdiye kadar yıkamadıklarımızı da bu sebeple yıkamamıştık. Ancak bu işlemleri çok hızlandırdık. Planlarımıza göre bahar ayına kadar kentteki tüm metruk evleri yıkacağız” diye konuştu. (PUSULA)

Etiketler : Erzurum, metruk, yıkım, Başkan,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler