Engelliler Gelişim Derneği bir ilke imza attı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 28.01.2015 09:36:00
Erzurum'da Dünya Engelliler Gelişim Derneği bir ilke imza attı.
Engelliler Gelişim Derneği bir ilke imza attı

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'da engelli vatandaşların hakları için gerekli duyarlılığı gösteren Dünya Engelliler Gelişim Derneği bir ilke imza attı. Genel Başkan İslam Meral'in girişimleri ile engelli vatandaşların hukuki, ekonomik, siyasi, sosyal gibi alanlarda yaşadıkları sorunlara derman olabilmek için gönüllü Avukat Mustafa Polat ile anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre engelli vatandaşlara düşük ücretli, uygun fiyatlardan hukuk desteği verilecek. Yapılan anlaşma sonrası konuşan Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral, Erzurum'da ki engelli vatandaşların haklarını sonuna kadar korumaya yemin ettiğini, bu yolda önüne çıkan tüm engelleri aştığını söyledi. Daha önce kimsenin aklına getiremediği ve ilk niteliği taşıyan anlaşmanın engelliler için bulunmaz bir nimet olduğunu ifade eden Meral, yapılan anlaşma ile birlikte Erzurum'da bulunan tüm engellilere uygun ve düşük fiyatlardan her konuda hukuki destek verileceğini ifade etti. Bu imkandan yararlanmak isteyen engelli vatandaşların www.degdernegi.org.tr adresinden ya da bizzat başvurmaları ile hukuki süreçlerinin başlatılacağını aktaran Meral, engellilere yönelik çalışmalara devam edeceğini sözlerine ekledi.

"ENGELLİYE ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERİYORUZ"
Erzurum'da ki engellilere kendi imkanları ile çalışmalarda bulunduğuna dikkat çeken Meral, diğer kurumların da bu yönde aktif olması için çağrıda bulundu. Meral, "Erzurum'da 60 bine yakın engelli bulunuyor. Bu insanların haklarını savunmak tabi ki biz STK'lara ve yerel yönetimlere düşüyor. Anayasada bazı haklarımız garanti altına alınmış olabilir ama bunu pratikte gerçekleştirecek olan yine bizleriz. Bu kapsamda Erzurum'da ki engelli vatandaşlar için çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız projeler sonrası sosyal sorumluluk açısından Sayın Avukat Mustafa Polat ile bir anlaşma imzalayarak engelli kişilerin hukuki dava ve şikayetlerine çok uygun ve düşük fiyatlar ile işlem yapılacak. Bazı kişiler "Erzurum'da kaç engelli var ki proje çalışma yapalım" diyor. Bunu bizzat cevaplıyorum. Bende dahil olmak üzere 60'bin engelli var. "Biz dışarıda engelli göremiyoruz" diyorlar. Bunu da cevaplayayım. Dışarıda ki imkanlar engelliye uygun hale getirilmedi. Engelli kaldırıma çıkamıyor, otobüse binemiyor. Otobüs şoförü engelliyi aracına almıyor, ya da durmuyor. Erişilebilirlik, ulaşılabilirlik imkanları yok. Bu insanlar bu yüzden dışarı çıkamıyor, sizde bu yüzden bu insanları dışarıda göremiyorsunuz. Tek bir kişi yada dernek ile olacak bir iş değil. Herkesin elini taşın altına sokması gerek. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Bu yola başımızı koyduk" şeklinde konuştu.Avukat Mustafa Polat da, Dünya Engelliler Gelişim Derneği ile yapılan anlaşma ile hayırlı bir işe imza attıklarını ve engellilerin her türlü hukuki sorunlarına gereken destekleri vereceğini ifade etti. Polat, "Engellilerimizin dertlerine derman ve ortak olmak istiyoruz. İnşallah İslam Bey ile yaptığım anlaşma şehrimize ve engellilerimize hayırlara vesile olur" dedi.

Etiketler : Erzurum, Avukat, dernek, gelişim,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Hikmet Aydoğan 04.01.2016 01:01:23

    Biz bunu daha önce 2010 yılında kayseri de zaten yapmıştık yani ilk değil

  • TURAN İCLİ ENGELLİLER KON FEDARASYONU GENEL BAŞKAN 30.01.2015 12:01:42

    Bu calismayI yapan başkan islam meral erzurumda ezber bozacak amam diyer stk lar merali haz medemiyor cünkü yillardır etzurumda olan stklar yapamadılar ama meral bunarı yaptı ve cok sey yapacak ALLAH YOLUNU ACIK ETSİN burdan dadaşlara selam olsun ankaradan dadaşlar ankarada fedarasyona kon fedarasyona giren dogudan tek isim biz merale sahip cik tik sizde sahip cıkın hacı islam meral den bilgilerinden faydalanın engellilerin sesinden selamlar

En Son Haberler