Erdebil Belediye Başkanı İHA'yı ziyaret etti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 29.10.2013 12:38:00
"Erdebil Günleri" etkinlikleri kapsamında kente gelen Erdebil Büyükşehir Belediye Başkanı Sudef Bedri, İHA'yı ziyaret etti.
Erdebil Belediye Başkanı İHA'yı ziyaret etti

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'da Güneş Vakfı öncülüğünde Erzurum Valiliği ve Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen "Erdebil Günleri" etkinlikleri kapsamında Erzurum’a gelen Erdebil Büyükşehir Belediye Başkanı Sudef Bedri, Kültür El işleri Sanatı Müdürü Nagizade Yahya Mahcup ve Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ile birlikte İhlas haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen el sanatları sergisinin açılış törenine katılan İran heyeti bugünde ildeki gezi ve incelemelerini sürdürdüler. Erdebil Büyükşehir Belediye Başkanı Sudef Bedri, Erdebil ile Erzurum’un kardeş şehir olması konusunda yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirterek en kısa zamanda kardeşlik protokolünün imza altına alınacağını belirtti. İki şehir arasındaki ortak kültürel değerlerin oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Bedri, bu tür organizasyonlarla iki ülke ve iki şehir arasındaki kardeşlik bağlarının güçlendirileceğini kaydetti. Erzurum’da düzenlenen Erdebil günleri etkinliklerine katkılarından dolayı Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Güneş Vakfı’na teşekkür eden Başkan Bedri, bu organizasyonun geleneksel hale getirilerek devam ettirileceğini söyledi.
Güneş Vakfı Genel Başkanı prof. Dr. Alpaslan Ceylan ise Nisan ayı içerisinde Erdebil’de Erzurum günleri etkinliklerinin tertipleneceğini ifade ederek, “Aynı Allah’ın kulu, peygamberin ümmeti, coğrafyanın kardeşleriyiz. İki kent arasındaki kültürel ve ortak özellikle oldukça fazla. İlişkilerimizin de aynı şekilde çok daha sıcak ve samimi olması gerekir. Bu ilişkileri artırarak iki ülke ve iki şehir arasında bir gönül köprüsü kurmak istiyoruz.” Dedi,

Etiketler : erzurum, iha, ziyaret,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler