Erzurum adına utanç veren haber!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 06.09.2013 13:34:00
Pusula Gazetesi,İzmir fuarında Erzurum adına yaşanan iki skandalı manşetinden duyurdu.
Erzurum adına utanç veren haber!

Onur SAĞSÖZ'ün -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

İlgili kurumların duyarsız kalarak iştirak etmediği İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Erzurum’un tescilli ürünleri olan Cağ Kebabı Diyarbakırlılar, kadayıf dolması da Mardinliler tarafından tanıtılıp, satışa sunuldu. İzmir’de yaşayan Erzurumlular bu olaya tepki gösterdi.

DİYARBAKIRLILAR SAHİP ÇIKTI

Dün manşet haberimizle gündeme getirdiğimiz, her yıl yaklaşık 3 milyon ziyaretçiyi ağırlayan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yeni bir skandal daha ortaya çıktı. 63 ülkeden bin 125 firmanın iştirak ederek stant açtığı uluslararası fuarda, Erzurum’un tescilli ürünleri olan cağ kebabına Diyarbakırlılar, kadayıf dolmasına da Mardinliler sahip çıktı. Diyarbakır ve Mardinli ustalar bir yanda şehirlerinin yöresel ürünlerini tanıtırken, bir yanda da cağ kebabı ve kadayıf dolması sattı.

ERZURUMLULAR ŞAŞKINA DÖNDÜ

Bu duruma en büyük tepki de İzmir’de yaşayan Erzurumlulardan geldi. Yaklaşık 600 bin Erzurumlunun yaşadığı kentte fuarı gezen Dadaşlar, cağ kebabı ve kadayıf dolmasının başka şehirliler tarafından sunulmasıyla şaşkına döndü. Hasret gidermek ümidiyle fuara geldiklerini anlatan Erzurumlular, “Afrika’dan gelip stant açarak ürünlerini tanıtan firmalar dahi var. Zengin bir kültüre sahip olmamıza rağmen Erzurum neden burada yok? Bu ayıp kimin?” diye sordu. (Kaynak: Pusula)

Etiketler : Erzurum, fuar, İzmir, kebap,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Sıla 06.09.2013 07:09:05

    Bu haber sahipsiızliğın belgesidir...Yazıklar olsun Erzurumu bu duruma düşürenlere...

En Son Haberler