Erzurum beyaz afeti yaşıyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 15.12.2016 11:06:00
Doğu Anadolu kar yağışına teslim oldu. Ağrı, Erzurum ve Bayburt yolları kapandı.
Erzurum beyaz afeti yaşıyor

RADARHABER / ERZURUM
Doğu Anadolu kar yağışına teslim oldu. Ağrı, Erzurum ve Bayburt yolları kapandı. Karayolları ekipleri yoğun çalışmalar ile yolları ulaşıma açmaya çalışırken kar yağışı da aralıklı olarak devam ediyor. Erzurum ve çevre illerde olumsuz hava koşulları yüzünden ulaşımda aksamalar yaşandı. Kentteki kar yağışı ve tipi yüzünden bazı araçlar yan yattı, bazıları ise yolda kaydıkları için ilerlemekte güçlük çekti. Kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanan Erzurum-Ağrı- Iğdır Karayolu, ekiplerin 5 saatlik çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı. Doğu Anadolu bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum- Bayburt karayolu Kop Dağı mevkiinde trafik ulaşıma kapandı. Tır ve kamyonların kar ve tipi yüzünden ilerleyemediği yolda, karayolları ve jandarma ekipleri, ulaşımın normale dönmesi için yoğun çaba gösterdi. İş makinesi desteğindeki karayolları ekipleri yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
Yolların ulaşıma kapanması yüzünden bir çok araç sürücüsü, yol kenarında ya da dinlenme tesislerinde ulaşımın normale dönmesini bekledi.
 
 
OTOMOBİLLER KARA SAPLANDI
Kar ve tipinin etkili olduğu Erzurum’da otomobiller kar altında kaldı. 2 gündür aralıklı olan yağışla birlikte kar kalınlığı Erzurum’un merkez ilçelerinde 1 metreye bulurken araç sürücüleri yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Park halindeki birçok araç adeta kardan kayboldu. Kara saplanan otomobilleri de vatandaşlar ittirerek saplandıkları karlı yollarda ilerletmeye çalıştı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde etkisini artıran, zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı bugün de devam edecek. Hava sıcaklıklarının azalacağı bölgede rüzgarın, kuzey ve kuzeybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
 
 
BELEDİYELER KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİNDE
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin kar timleri, yoğun kar yağışı nedeniyle karla kaplı yolları ulaşıma açmak için seferber oldu.  Yoğun kar yağışıyla birlikte kent merkezi ve kırsalda ulaşıma kapanan bin 446 mahalle yolunu araç ve yaya trafiğine açmak için görev yapan 400 personel karla etkin bir şekilde mücadele ediyor. Büyükşehir’in Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğü’nde görevli 150 personel, ana ve ara arterler, cadde ve sokaklar ile araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeleri kardan temizliyor. Söz konusu çalışmada, 14 kamyon, 7 tuzlama ve bıçaklı araç, 6 greyder, 5 kepçe, 4 mini loder, 3 eder, 1 kar savurma, 1 unimog olmak üzere toplam 41 araç kullanıldı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı diğer ekipler de 250 personelle köy statüsünden mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerindeki kapalı yolları ulaşıma açmak için elverişsiz hava şartlarıyla mücadele ediyor. Kırsalda gerçekleştirilen karla mücadele çalışmasında da 42 greyder, 20 kepçe, 9 dozer, 5 kar savurma aracı, 8 kar bıçaklı kamyon, 3 kar üstü araç olmak üzere toplam 87 araç kullanıldı. Yetkililer, zincirsiz ve kış lastikleri olmadan trafiğe çıkmamaları konusunda araç sürücülerini uyardı.
 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler