Erzurum Merkez'de bir Vaha doğuyor!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 24.10.2013 13:40:00

RADARHABER / ERZURUM
Yakutiye Belediyesi tarafından Mehdeefendi mahallesinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde yapım sürecinin ilk ayağı bugün atılıyor. 43 dönüm büyüklüğünde alan için ihale süreci başlarken, alan için Ali Korkut’un özel tasarım projesi görenleri hayran bırakıyor. Şimdiye kadar yapılmış olanları gölgede bırakacak projenin özellikleri iştah kabartıyor. Başkan Ali Korkut, 5 ayrı mahallede kentsel dönüşüm uyguladıklarını hatırlatarak, Mehdiefendi mahallesi için hazırlanan uygulama projesinin Erzurum için değil bütün bölge için değer taşıdığını söyledi. İhalenin sağlıklı bir şekilde tamamlanarak temellerin bu yıl atılacağını ifade eden Korkut, “Mehdiefendi ve ardından Hasanibasri’de iki ayrı alanı ihale ediyoruz. Arsaların satışından gelen gelir yeni kamulaştırmalar için de kaynak oluşturacaktır. Bu süreç Erzurum ekonomisini, yapsatçıyı, emlakçıyı, kısacası bütün ekonomik kesimleri mutlu edecektir. Uygulama projesini halkımızın da beğenisine sunuyoruz. Çok özellikli ve görsel anlamda adeta şov özellikleri içerisinde barındırıyor. Erzurum’umumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Ali Korkut kentsel dönüşümde 600 dönüm alanda 2 bin 453 bina yıkıldığını söyledi. Hak sahiplerine 79.7 milyon lira ödeme yapıldığını hatırlatan Korkut, “Bu belediyenin kendi kaynaklarıyla yaptığı bir iştir. Kimse kentsel dönüşüm sürecinde mağdur olmamıştır. Aksine ödediğimiz paralarla kötü şartlarda yaşayan insanlar konforlu binalara çıkmışlardır. Biz öyle İ.K.M 18 uygulamasıyla da iş yapmadık. Rıza pazar, hakka riayet ederek iş yaptık. Bir yine bir şey yaptık. Erzurum merkezinin gecekondulaşmasının önüne geçtik. Issızlaşan şehir merkezini yeniden yaşam alanına dönüştürüyoruz.
Erzurum halkını bu güzelliklere sahip çıkmaya davet ediyorum. İşte Mehdiefendi projemizin uygulama görüntüleri. Basınımızı, kamuoyunu bilgilendiriyorum. Böylesi güzel bir proje için herkesi desteğe çağırıyorum” şeklinde konuştu.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler