Erzurum Polis Okulu’nda mezuniyet coşkusu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 31.12.2018 15:04:00
Erzurum Polis Okulu, 2018 Eğitim Öğretim Yılı 22'nci Dönemi'nde 280 mezun verdi.
Erzurum Polis Okulu’nda mezuniyet coşkusu

 

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM 

 

 

Erzurum Polis Okulu, 2018 Eğitim Öğretim Yılı 22'nci Dönemi'nde 280 mezun verdi. POMEM’de eğitim gören 248 polis, yemin törenin ardından keplerini atarak mezuniyet coşkusu yaşadı. Öğrenciler için Erzurum POMEM Spor Salonu'nda mezuniyet töreni düzenlendi. Törene, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Jandarma Bölge Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat, kamu kurum müdürleri, polisler, aileleri ve davetliler katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından POMEM ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

 

 

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ UZUNKAYA: ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER İFA EDİYORUZ

 

Törende bir konuşma yapan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya,  Türkiye'nin 20 farklı ilinde aynı törenin düzenlendiğini belirtti. Uzunkaya, ‘‘Burada gördüğünüz 248 aslan parçası arkadaşımız gibi toplam 6500 genç polis adayı daha emniyet teşkilatının saflarına katmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Ülke olarak bir çok terör örgütünün farklı cephelerden aynı anda pek çok saldırılarına maruz kalırken, bir yandan da devletimizin kılcal damarlarına kadar sızmış hainleri temizlemek için çok önemli görevler ifa ediyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi, Türk Polis Teşkilatı sadece ve kayıtsız şartsız meşru otoritenin emrinde hareket ederek, milli iradenin yanında yer almış milletin desteğiyle, milletle kol kola demokrasi tarihine altın harflerle kaydedilen bir kahramanlık destanının baş aktörlerinden birisi olmuştur.

 

 

Polisimizin bu amansız mücadelede bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğünü ilk edinmiş yönetim anlayışıyla görevini en iyi şekilde yerine getireceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Yolumuz engebeli, yorucu ve uzun olduğu kadar onurlu ve kutsal bir yoldur. Bizler tarihten günümüze kadar bu kutsal yolu mübarek kanlarıyla aydınlatan alın terleriyle sulayan aziz şehitlerimizin gazilerimizin bizlere teslim ettikleri hizmet bayrağını aynı vazife aşkı ve inancıyla elden ele yükselterek daha ileri taşıma azim ve kararlığı içinde olacağımıza yemin ettik’’ diye konuştu.

 

 

 

MEZUNİYET SEVİNCİNİ AİLELERİ İLE PAYLAŞTILAR

 

Daha sonra kürsüye çıkan Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin 22. mezuniyet töreninde olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek “ Değerli mezun arkadaşlarım sizler maalesef bu toplumun en zor kesimi ile muhatap olacaksınız. Gerçekten bu anlamda hepinizin öncelikle işinizi çok iyi öğrenmeniz işinizi çok iyi bilmeniz lazım. Karakollar bizim yaklaşık 200 yıllık emniyet geleneğimizde vatandaşımızın ilk uğrak kapısı oldu. Onun için çok önemli. Orada olaya müdahaleniz ne şekilde müdahale edeceğiniz bunlar sizler için oldukça önemli. Ben bu yılki mezunlarımızın vatana millete hayır olmasını temenni ediyorum” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, Polisliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirterek göreve yeni başlayacak Polislere meslek hayatlarında başarılar diledi. Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren polislere protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Daha sonra yapılan yemin töreninden sonra 248 öğrenci kep attı. Polisler, törenin son bölümünde ise mezuniyet sevinçlerini aileleri ile paylaştılar.  

 

    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler