Erzurum seçimlerinde haksızlık iddiası

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 01.12.2013 17:26:00
Türk Büro Sen Erzurum Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı, seçimler bitmesine rağmen tartışmalar bitmedi.
Erzurum seçimlerinde haksızlık iddiası

RADARHABER / ERZURUM 

Türk Büro Sen Erzurum Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu, Orkide Düğün Salonunda yapıldı. Mevcut Başkan Gani Harmandar ile Şube Başkan Yardımcısı Mucip Yazıcı'nınliste ile girdiği seçimlerde, Gani Harmandar yeniden başkan oldu. 
 
MUCİP YAZICI: DEMOKRASİ İSTEDİM AMA...
Başkan Adaylarından olan ve Türk Büro Sen Erzurum Şubesinin çalışmalarında büyük emeği bulunan Mucip Yazıcı, Genel Başkanın seçimlere tek liste ile girilmesini istemesinin demokratik olmadığını söyleyerek tepki gösterdi. Yazıcı, yaptığı açıklama da şunları söyledi: "2001-2010 yılları arası Türk Büro Sen Adliye İşyeri Temsilciliği yaptım. 2010 yılında Şube Başkan Yardımcılığına seçildim.
Bu gün aday olmamın tek sebebi ve tek amacı vardı. Demokrasi istedim. Erzurum ve İlçelerinde toplam 859 üyemiz vardı. Bu üyelerin dağılımı ise Adalet Bakanlığında 304 üye, İçişleri Bakanlığı 142 üye, Sosyal Güvenlik Kurumunda  ise 118 üyemiz vardı. Kurumlara göre üye sayılarımız bu şekilde idi. Yalnız en çok üye Erzurum ve İlçe Adliyelerinde 304 üyemiz bulunmasına rağmen 1 başkan yardımcısı ben idim. 118  üyesi bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu ise 1 başkan ve 2 başkan yardımcısı ile temsil ediliyordu. Yeni yönetimde en çok üyeye sahip Adliyelerin haklarının savunulması için 3 başkan yardımcısı olmasını istedim.
 
"HAK ARANAN YERDE HAK KAYBI YAŞANIYORDU"
Yönetimin üye sayısına göre dağılımla yapılması gerektiğini bildirdim.  Hak aranan yerde hak kaybı yaşanıyordu. Bura da üyelerim adına sessiz kalamazdım. Yeni Yönetim oluşturulurken yeni bu Yönetimle yola devam edilemeyeceğini 304 üyeme karşılık  3 başkan yardımcısı ile temsil edilmemiz gerektiğini, 3 başkan yardımcılığı verilmezse Adliye personelinin haklarının savunulması   için liste yapılacağını bu şekilde ikinci liste ile seçime gidileceğini bir çok kez dile getirdim. Adliye Personeline yapılan haksızlığa göz yumamazdım."

GENEL BAŞKANIN TEK LİSTE ŞARTI.
Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş'un Erzurum da tek liste ile seçime gidilmesini istediğini, çıkacak ikinci listeye destek vermeyeceğini belirttiğini ifade eten Mucip Yazıcı, "Gani Harmandar yönetimindeki listeden başka liste görmek istemediğini bildirmesi üzerine, ikinci liste ile seçime katıldım. Seçim genel merkezin istediği yönde olmuştur. Genel Merkez de Bayram havası vardır. Ben ve ekibim Adliye personellerinin dertlerini dinlemek sorunlarına çözüm yolları aramak için hakkımızı aramak için liste ile  çıktık. Hak aranan bir yerde hak arar olduk. Genel merkez ve Genel Başkan ın demokrasiye balans ayarı yapması sonucu seçim genel merkezin istediği yönde olmuştur. Seçimin kazananı Türk Büro Sen'dir. Mücadelemiz yeni başladı. Adliye personellerinin  haklarını savunmaya haykırmaya devam edeceğim. Bu gün kaybeden Genel Merkez ve Genel Başkan olmuştur. Yeni Yönetime seçilen kardeşlerime seçim hayırlı olsun. Her zaman kendilerini ziyaret edip çaylarını içeceğim. Seçim sonucunda da el ele kol kola seçim salonundan çıktım. Yolumuza devam edeceğiz. Yeni üyeler yapacağız, Adliye Personelinin sorunlarını her plartforma özellikle Türk Büro Sen Genel Merkezinde dile getirmeye devam edeceğiz. Ben ve ekibim aslanlar gibi listemiz ile çıktık, eğilmedik, dik durduk, 35 oy alarak dik duruşumuzu sergiledik''dedi. 112 delegenin oy kullandığı seçimlerde, Gani Harmandar 70, Mucip Yazıcı ise 35 oy aldı. 
Etiketler : Erzurum, liste, başkan, kurul,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • SEVDANIN ADI TÜRK BÜRO SEN 01.12.2013 10:12:28

    Arkadaşlar haklısınız ama ben sevdanın adıdır TÜRK BÜRO SEN diyorum. mücadele etmek varken bu kadar eleştiri üzerine neden olumlu yönlerine bakmıyoruz. Türk Büro sen Türkiyenin en iyi STK dur. unutmamak gerekir.

  • Adil Baş 01.12.2013 07:12:09

    Sizi ve ekibinizi dik duruşunuzdan dolayı tebrik ediyorum. herkesin bir hesabı varsa Allahında hesabı var Mucip kardeş. Herzaman yanındayız.

  • Adliye emektarı 01.12.2013 06:12:36

    Demokrasi ülkesinde demokrasizlik üye çoğunluğu değil genel başkan ne derse kimi isterse o mu olacak şiddetle bu tutumu kınıyorum

  • SSÇ Katip Mehmet 01.12.2013 05:12:09

    Sayın Mucip Yazıcı başkana sonuna kadar katılıyorum seçim sürecindede göründüğü üzere biz samimi görünn samimiyetsiz insanların oyununa geldik.. Ama duruşumuzdan vazgeçmedik ve bu yolda hakkımızı bulana kadar devam edeceğiz.. Her zaman davamızın peşindr olacağız.. Kazanan demokrasi olacaktır.

En Son Haberler