Erzurum sokaklarında ‘demli çay’ karanlığı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 06.07.2015 00:05:00
Erzurum’da Ramazan ayını gelmesi ile birlikte bazı ara sokaklar karanlığa gömüldü.
Erzurum sokaklarında ‘demli çay’ karanlığı!

Sinan AYDIN'ın Haberi...

RADARHABER / ERZURUM  

İnanılmaz ama gerçek! Erzurum’un bazı mahallerinde uyanık kahvehane işletmecilerinin, demli çayları açık gösterdiği gerekçesiyle sarı loş ışıklı sokak lambalarının sigortalarını attırıp Erzurum’u karanlığa mahkum ettikleri ortaya çıktı. Erzurum’da Ramazan ayını gelmesi ile birlikte bazı ara sokaklar karanlığa gömüldü. Şikayetlerin artması üzerine bir araştırma yapan elektrik dağıtım şirketi, karanlık sokaklarda herhangi bir arıza olmamasına rağmen sokak lambalarının yanmadığını belirledi. Araştırmayı genişleten dağım şirketi, sokak lambalarının kesildiği bölgelerde kahveci esnafların bulunduğunu, bu esnafların loş ışıkların demli çayı açık çay gibi göstermesi nedeniyle müşteri kaybettikleri için sokak lambalarının sigortalarını attırdıklarını tespit etti.

GENEL MÜDÜR ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Merkezi Erzurum’da bulunan ve Doğuda 7 ile elektrik dağıtım hizmeti veren ARAS EDAŞ, Erzurum’da ilginç bir sıkıntı ile mücadele ediyor. Bu sıkıntı, ARAS EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş’ın gazetecilere verdiği iftar yemeğinde gündeme geldi. Genel Müdür Fikret Akbaş, kurumun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bölgede 2 milyon 226 bin 155 vatandaşı kucaklayan Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars illerinde 72 bin kilometrelik alanda hizmet verdiklerini ifade eden Akbaş, 883 bin 054 aboneye elektrik dağıttıklarını söyledi.

'ÇAYLARI AÇIK GÖSTERDİĞİ GEREKÇESİYLE SOKAK LAMBALARININ SİGORTALARINI ATTIRIYORLAR'

Toplantıda, Erzurum’un bazı bölgelerinde yeterince aydınlatma çalışması yapılmadığı yönünde şikayetler olduğu şeklinde bir soru üzerine ARAS EDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Yaşar söz aldı. Yaşar, bazı bölgelerde ilginç bir sıkıntıyla mücadele ettiklerini anlattı. Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Yaşar, ‘’Bazı bölgelerde sokaklarda aydınlatma lambalarının yanmadığı yönünde şikayetler aldık. En son Muratpaşa Mahallesi'nde bazı ara sokakların karanlığa gömülü olduğu yönünde şikayet aldık. Kahvehanelerin bulunduğu cadde üzerinde bazı sokak lambalarının yanmadığını tespit ettik. Ekipler, bazı lambaların sigortalarının arttırıldığını tespit etti. Lambalarının sigortalarının, o bölgelerdeki kahvehane işletmecileri tarafından bilinçli olarak attırıldığını belirledik. Kahvehane işleten esnaflar, çayın rengini açık gösterdiği gerekçesiyle sokak lambalarının sigortalarını attırıyorlarmış. Loş ışık altında içilen demli çay, açık çay gibi görünüyormuş. Müşterilerden sürekli ‘açık çay veriyorsunuz’ diye şikayet alıyorlarmış. Müşteri kaybettikleri için böyle bir yönteme başvurmuşlar. Artık o bölgelere nöbetçi ekipler görevlendirdik. Ne yazık ki bu tür olaylarla karşılaşıyoruz "dedi. 

Etiketler : Erzurum, çay, sigorta, elektrik,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler