Erzurum'a Kahraman Komutan

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 14.08.2018 17:14:00
Kahraman komutan Ahmet Hacıoğlu, Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı görevine getirildi.
Erzurum'a Kahraman Komutan

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Ankara´da darbecilere karşı verdiği vatan müdafaası ile tanınan kahraman komutan Ahmet Hacıoğlu, Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı görevine getirildi. İçişleri Bakanlığı´nca Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı´na tayin olan Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu´nun, Ankara´da darbecilere direnen ilk isim olduğu ortaya çıktı. Jandarma Genel Komutanlığı mensubu 28 general ile 25 albayın çeşitli görevlere ataması yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın imzasıyla Resmi gazetede yayımlanan kararlarda, general atamaları ile il jandarma komutanlıklarına ait atamalar yer aldı. Buna göre Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı´na Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu getirildi.

 

GELEN TELEFONLA HAREKETE GEÇTİLER

 

Gazeteniz GÜNEBAKIŞ, Ahmet Hacıoğlu´nun 15 Temmuz kahramanı olduğu bilgilerine ulaştı. Buna göre; 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Jandarma Genel Komutanlığı´nı karargah olarak kullanmayı hedefleyen darbeci askerler, ilk olarak Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi´yi rehin aldı. Ardından komutanlığı ele geçirmek için harekete geçtiler. Komutanlıkta çok şiddetli çatışmalar yaşandı ve darbeciler helikopter ve savaş uçaklarından destek isteyerek komutanlığı bombalattı. Darbe girişimini duyan Jandarma Genel Komutanlığı Personel Daire Başkanı Kurmay Albay Aziz Yılmaz, o dönem Jandarma Plan Prensip Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile Kurmay Albay Ali Demir´i aradı.

 

 

18 DARBECİ ASKER KARARGAHA GİRDİ

 

Balyoz mağduru komutanlar aynı askeri lojmanda oturuyorlardı. Bu üç askere Albay Nurettin Alkan ile Albay Güven Şağban da katıldı. Yanlarında sadece beylik tabancaları vardı. Sivil kıyafetlerle bir otomobile binip Jandarma Genel Komutanlığı´na gittiler. Darbeci Kurmay Yarbay Süleyman Karaca karargahı ele geçirmek için 18 darbeci askerle komutanlığın içindeydi. Beş komutan darbeci askerlere çatışarak karargaha girmeyi başardılar. Albay Nurettin Alkan silahla vurularak kolundan yaralandı. Çatışma sabaha kadar sürdü. Bu 5 subay destek gelene kadar Jandarma Genel Komutanlığı´nın darbecilerin eline geçmesini önledi. Özel Kuvvetler de sabah 07.00´de operasyon düzenleyip darbecileri etkisiz hale getirdi. Darbeci Kurmay Yarbay Süleyman Karaca ise tutuklandı. Kolundan yaralanan Kurmay Albay Nurettin Alkan, bir süre tedavi görüp taburcu oldu.

 

O KAHRAMAN KOMUTAN ERZURUM´A ATANDI

 

İçişleri Bakanlığı´nın Jandarma Genel Komutanlığı´yla ilgili ilk atama listesinde, o dönem Tuğgeneral olan ancak sonradan Tümgeneral olan Ahmet Hacıoğlu´da yer aldı. Kahraman komutan Hacıoğlu, Resmi Gazete´de yayınlanan karar ile Erzurum İl Jandarma Komutanlığı görevine atandı. Ahmet Hacıoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı görevinde iken Balyoz davasından yargılanıp 16 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve 3 yıl cezaevinde tutuklu kalmıştı. Beraat kararının ardından geçen yıl yapılan Yüksek Askeri Şura´da tuğgeneralliğe terfi ettirilen Hacıoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanı olarak görev yapıyordu. Rizeli komutan Hacıoğlu, cezaevinde iken yazdığı mektupta, "Terörist damgası yemem bana çok dokundu. Karadeniz´den kaç tane terörist çıktı? 25 yıldır namusumla subaylık yaptım" ifadelerini kullanmıştı. Kahraman Komutan Ahmet Hacıoğlu´nun darbecilere karşı koyduğu anlara ait güvenlik kameraları görüntüleri ortaya çıkmış, Türkiye bir kez daha Erzurum İl Jandarma Komutanlığı´na atanan Ahmet Hacıoğlu´nu konuşmuştu. (GÜNEBAKIŞ)  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler