Erzurum'da 268 bin 945 kişi cipli kimlik kartı aldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 25.07.2018 18:00:00
Artık cebimizde üzerinde bilgilerimiz yazan mühürlü ve ciltli kağıtlar yerine...
Erzurum'da 268 bin 945 kişi cipli kimlik kartı aldı

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM  

 

Eskiden kullandığımız ciltli kimlik kartları, 2016 yılı itibarı ile tarihe karışmaya başladı. Eski nüfus cüzdanlarının yerine, banka kartlarının boyutundaki çipli kartlar verilmeye başlandı.  Yeni çipli kimlik kartları, bürokratik anlamda pek çok engeli aşmamızı sağlayan hizmetleri kendi bünyesinde topluyor. Artık cebimizde üzerinde bilgilerimiz yazan mühürlü ve ciltli kağıtlar yerine, bilgilerimizi dijital veriler halinde saklayan kartlar taşımaya başladık. 

 

268 BİN 945 KİŞİ CİPLİ KİMLİK KARTI ALDI

 

Bir süredir devam eden başvuru ve değişim sürecinden Erzurum ne kadar yararlandı? 5 yıl değiştirme süresi bulunan cipli kimlik kartları ile ilgili Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü´nden alınan rakamlar, vatandaşların birçok işte olduğu gibi bu uygulamada da işini sona bıraktığını gösteriyor. 2016 yılında yürürlüğe giren cipli kimlik kartı uygulaması kapsamında, Erzurum´da şuana kadar 268 bin 945 kişi cipli kimlik çıkardı. TÜİK 2017 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre nüfusu 760 bin 476 kişi olan Erzurum´da, yeni kimlik kartı çıkaran vatandaş sayısıüçte biri oranına tekabül ediyor.

 

SAHTEKARLIK AZALIYOR

 

Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Adalet Çakmur, gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a yaptığı özel açıklamada, şunları söyledi: ‘‘ Erzurum´da şuana kadar 268 bin 945 kişi cipli kimlik kartı uygulamasından yararlandı. Bu rakam, nüfusu 760 bin olan bir şehir için yaklaşık üçte birinden biraz fazla ediyor. Vatandaşlarımız maalesef işini sona bırakıyor. Yeni uygulamadan ne kadar erken yararlanılırsa o kadar iyi olur. Örneğin, cipli kimlik kartı uygulamasında parmak izi alınıyor. Bu, o kişi için aynı zamanda bir güvence demek. Çünkü o kişinin parmak izi olduğu için kimlik kartı ve özel bilgileri ile sahtekarlık yapılmasının da önüne geçiyor. Sahtekarlık azalıyor. Vatandaşlarımız biran önce kimliklerini değiştirsinler.'' (GÜNEBAKIŞ)   

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler