Erzurum'da 94. yıl coşkusu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 03.07.2013 13:31:00

RADARHABER / ERZURUM

Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 94. yıl dönümü, Aziziye ve Yakutiye ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı. 
İlk tören, İstanbul’dan 19 Mayıs’ta 1919'da Samsun’a ayak basan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Erzurum’a gelişi sırasında uğradığı Aziziye ilçesine bağlı Ilıca'da düzenlendi. Buradaki törenin ardından Yakutiye ilçesindeki İstanbulkapı’da ve Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

TÜRK BAYRAĞINI GENÇLER TAŞIDI

Atatürk’ü temsil eden Türk bayrağı 100'üncü Yıl Anıtı’ndan İstanbulkapı’ya kadar öğrencilerin omzunda davul zurna eşliğinde getirildi. Vali Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler bayrağı selamladı. İstanbulkapı'dan yaya geçilmesinin ardından kortej eşliğinde Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar askeri tören mangası ve bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Kongresi'nin Cumhuriyet tarihindeki önemini anlattı.

AHMET KÜÇÜKLER'DEN GÜNÜ ANLATAN KONUŞMA
Başkan Küçükler, Atatürk’ün Erzurum Kongresi’ne katılmak üzere 3 Temmuz’da şehre gelişinin ve milli mücadeleyi Dadaşların yanında başlatmasının Erzurum için kıvanç kaynağı olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, 94 yıl önceki coşku ve heyecanı yaşadıklarına dikkat çekerek, "Erzurum Kongresi’ne giden yolda atılmış çok önemli adımlardan birisi olarak kabul ettiğimiz 3 Temmuz günü, bir milletin yeniden şahlanışına ve bağımsızlığa giden yolda her türlü engelin aşılmasına şahitlik etmiştir. Çünkü, ülkenin kaderini belirleyen Erzurum Kongresi ve ardından toplanan Sivas Kongresi, 3 Temmuz’da Erzurum’da doğan istiklal güneşinin ve bu günde başlatılan kutlu mücadelenin bir eseridir. 3 Temmuz 1919’da Erzurum’a teşrif eden Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya ‘Bu milletle neler yapılmaz ki’ dedirten de, 94 yıl önce bugün hürriyet aşkıyla şekillendirilen işte bu tablodur” dedi.
Erkek Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından törenler, Mustafa Kemal'in kongre süresince 52 gün kaldığı Çaykara Caddesi'ndeki Atatürk Evi'nin ziyaret edilmesiyle son buldu.

 

Etiketler : Erzurum, Atatürk, coşku, tören,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler