Erzurum'da beyaz esaret eğitimi aksattı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 09.12.2013 11:02:00

RADARHABER / ERZURUM

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı ve sonrasında oluşan soğuk hava, hayatı olumsuz etkiliyor. Bölgede, yüzlerce köy yolu kapandı, bazı bölgelerde eğitime ara verildi. Gecenin en düşük sıcaklığı -24 derece ile Ağrı’da ölçüldü. Kar yağışının ardından aşırı soğukların etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi, adeta buz tuttu. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları, Ağrı'da -24, Kars'ta -19, Erzurum'da -15, Ardahan'da -11, Erzincan'da -7, Iğdır'da -5 derece olarak ölçüldü. Erzurum’da aşırı soğuklar nedeniyle şadırvanlar buz tuttu, bazı gece kondu evlerinde su sayaçları patladı.

 

843 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Vatandaşlar sabah saatlerinde mazotlu araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti. Bölgede kar kalınlıkları ise Kayak pistlerinde ise kar kalınlıkları, Konaklı Kayak Merkezi'nde 50, Palandöken Kayak Merkezi'nde 30, Bayraktepe Kayak Merkezinde 45, Erzurum'da 15, Ardahan’da 13, Kars’ta 8, Ağrı’da 4, Erzincan ve Iğdır’da ise 1 santimetre olarak ölçüldü. Kar yağışıyla birlikte Ağrı’da 371, Erzurum’da 300, Kars’ta 87, Iğdır’da 65, Ardahan’da 20 olmak üzere 843 köy yolu ulaşıma kapalı durumda. , 

OKULLARA KAR TATİLİ

Kar yağışı sonrası kapanan yollar, eğitimi de aksattı. Erzurum’un Narman ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Narman'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı ilçe merkezini ve köyleri etkisi altına aldı. Tatili fırsat bilen çocuklar, karla kaplanan yollarda kızak kayarak karın tadını çıkardı. Yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Ağrı’nın Taşlıçay ilçesi ile Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde de ilçe merkezi ve köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Bölgede belediye ve karayolları ekipleri aralıksız olarak kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gece yarısından itibaren sıcaklıkların düşeceğini, kuvvetli don beklediklerini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Etiketler : Erzurum, okul.kar, meteoroloji,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler