Erzurum'da ekoturizm projesi hayata geçiyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 30.06.2021 16:05:00
Abdurrahman Gazi ormanına yapılacak olan ekoturizm projesi için kollar sıvandı
Erzurum'da ekoturizm projesi hayata geçiyor

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM 
Erzurum Ormanm Bölge Müdürlüğü, Abdurrahman Gazi ormanına yapılacak olan entegre ekoturizm projesi için kolları sıvadı. Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, beraberindeki heyetle yer tesbiti yapılan bölgede incelemelerde bulundu. Oktay Ayatay, Bölge Müdür Yardımcısı Muammer Tizi, ODUH Şube Müdürü Özden Tuyoğlu, İşletme Müdürü Abdullah Şahin Kaya ve Peyzaj Mimarı ile birlikte, Abdurrahman Gazi D Tipi Şehir Ormanına entegre ekoturizm projesi için yer tespiti yapılan sahada incelemelerde bulundu. 
 
 
PROJEDE YOK YOK
 
 
Yakın zamanda çalışmalarına başlanması beklenen Ekourizm projesi kapsamında projeye dahil edilecek birçok alan var. Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay ve ekipi, yaptıkları gezi ve inceleme kapsamında Ekoturizm projesine dahil edilecek yürüyüş yolları ve bisiklet yolunu gezerek seyir terası, dinlenme bankları, bilgilendirme levhaları ve giriş ünitesinin yerlerini sahada tespit ettiler. Bölge Müdürü Ayatay, yer tespiti yapılan yollar ve doğaya uyumlu tesislerin taslak projeye aktarılarak proje sahasında en kısa sürede uygulamaya geçilmesi hususunda talimatlar verdi.
 
 
 
 
EKOTURİZM NEDİR?
 
 
Ekoturizm, oldukça yeni bir kavram. İlk kez 1992 Rio Çevre Zirvesi'nde sürdürülebilir bir dünya ve çevre için kriterler ortaya konmuştu. Bu kriterler, turizme de uyarlanarak, çevreye zarar vermeden, ondan yararlanma yöntemlerinin geliştirilmesi ve tüm yerli halkların kültürlerini yoketmeden, onların turizm faaliyetlerinden yararlanmalarının sağlanması şeklinde özetlenmişti. Günümüze kadar geçen süreç içinde, giderek "ekoturizm" kavramı ve tanımı benimsendi ve 2002 yılının Mayıs ayında, Kanada'nın Quebec kentinde, 133 ülkeden gelen 1100 delegenin katılımıyla yapılan "Dünya Ekoturizm Zirvesi"nde, tüm ülkelerin benimsediği ortak bir tanım saptandı. Buna göre ekoturizm, "yeryüzünün doğal kaynaklarının sürdürülebilirliğini güvence altına alan, bunun yanısıra yerel halkların ekonomik kalkınmasına destek olurken, sosyal ve kültürel bütünlüklerini koruyup gözeten bir yaklaşım ya da tavır" olarak benimsendi. Bu kavramı benimseyen ülkelerin, doğal sonuç olarak benimsemeleri gereken prensipler ve uygulayacakları yöntemler ise şöyledir: Ekoturizm politikaları geliştirmek ve planlama yapmak, Ekoturizm için kurallar geliştirmek, Ekoturizm alanında ürün geliştirmek, pazarlama ve tanıtım yapmak ve Ekoturizmin getiri ve götürülerini ( maddi ve manevi ) izleyip saptamak...
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler