Erzurum’da ‘gıda kontrol görevlisi’ kursu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 25.08.2016 11:12:00

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum İl genelinde 5 bin 500'e yakın gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmesi bulunuyor. Bakanlık tarafından yeni atanan gıda kontrollerine yönelik eğitim programları düzenlendi. Bakanlık tarafından sağlanan donanımlı araçlarla birlikte yeni atanan gıda kontrolörlerine yönelik eğitim programları düzenlendi. Düzenlenen ‘Gıda Kontrol Görevlisi Kursu'na 20 İlçe Müdürlüğünden toplam 48 personel katıldı.

Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nde gerçekleşen kursun açılışında konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, "2010 yılında yayımlanan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 2011 yılının Aralık ayında uygulamaya girdiğini ve bu yasayla birlikte gıda hizmetlerinde, tüm kontrol ve denetim görevinin Bakanlığımıza verildiğini, bu kanuna bağlı çıkartılan yönetmelikler gereği; halk sağlığını koruyarak halkın yeterli ve güvenilir gıdaya ulaşmasını temin etmek ve kamu adına, sağlıklı bir toplumun oluşturulmasında büyük bir sorumluluk taşımaktayız. Tarım teşkilatı olarak, tarladan sofraya kadar devam eden üretim, ürün işleme ve ürün satış aşamalarını kontrol altına alarak denetimini yapmak, sağlıklı ve güvenilir gıdanın tüketiciye ulaşmasını sağlamak için yeterli sayıda ve deneyimli gıda kontrol ekipleri oluşturmak gayesiyle bu kurslar düzenlenmektedir. Erzurum ili, bu konuda yetkili illerden biridir. İlimizde, gıdanın her sektörü için tecrübeli gıda kontrol görevlilerimiz bulunmaktadır. Yeni ekiplerin bu tecrübeli arkadaşlardan iyi faydalanması gerekiyor." dedi.
Kurs bitiminde kursiyerlere sertifikalarını veren İl Müdürü Akar, “Kurs bitiminde sahada görev alırken denetim yapmanın sadece ceza kesmek olmadığını göreceksiniz, aynı zamanda eğiterek, öğreterek ve yönlendirerek insanlarımızı bilgilendirmenin, gerekli uyarıları yapmanın, sonrasında ise buna rağmen yasal çerçevenin dışında hareket edenler olur ise toplum sağlığı adına bu kapsamda idari yaptırımları uygulamak gerekecek. Gıda kontrol ekiplerine sağlanan bu taze kanla; il genelinde gıda ve yem kontrol faaliyetlerinin daha etkin ve yoğun gerçekleştirilerek, güvenilir gıda sağlama hedefine daha hızlı ulaşılacağız.” ifadelerini kullandı. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler