Erzurum'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 22.11.2017 15:39:00
Aralıksız yağan kar, Palandöken'den sonra kent merkezini de beyaza bürüdü.
Erzurum'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum'da geceden itibaren aralıksız yağan kar, Palandöken'den sonra kent merkezini de beyaza bürüdü. Kent merkezinde kar kalınlığı 25 santimetreye kadar ulaştı. Erzurum, Ağrı, Bayburt ve Bingöl karayolları kapanma noktasına geldi. Karayolları ekipleri yoğun çalışmalar ile yolları ulaşıma açık tutmaya çalışırken, kar yağışı da aralıklı olarak devam ediyor. Erzurum kent merkezinde Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin karla mücadele ekipleri çalışmalarına başladı. Bazı işyeri sahipleri de sabahın erken saatlerinde dükkanlarının önünü temizledi. Çocuklar da sabahın erken saatlerinde karlı kaplı cadde ve sokaklarda yürüyerek okullarına gitmeye çalıştı. İşyerlerine özel araçları ile gidenler ise ilk olarak otomobillerinin üzerinde biriken karı temizledi. Yürümek zorunda olanlar ise, sıkıca giyinip dışarı çıktı. Kar örtüsünün Erzurum'a çok yakıştığını belirten kent sakinleri, "Karın birçok yararı var ancak sıkıntısı da çok" dedi.
 
KIŞ LASTİĞİ UYARISI
 
Yetkiler, araçlarında kar lastikleri bulunmayan sürücülerin trafiğe çıkmamasını isterken yollarda oluşan buzlanma nedeniyle hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Belediye ekipleri gelen ihbarlar üzerine belirtilen bölgelerde tuzlama çalışması yaptı. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgeyi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havanın yol açabileceği buzlanma ve don, ulaşımda aksama, görüş uzaklığında azalma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve olunması gerektiğini açıkladı. Gece saatlerinde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ağrı 9, Kars, Ardahan ve Erzincan'da 7, Iğdır 3 ve Muş'ta 2 derece olarak ölçüldü.  Erzurum-Bayburt karayolundaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle gece bazı tırlar yolda kaldı. Bölgede araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Ekipler, yoldan büyük ve zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor. Erzurum-Tekman karayolu ile Şenkaya ilçesindeki Akşar-Gaziler-Karaurgan karayolu da hava koşulları nedeniyle ulaşıma kapandı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava çok bulutlu ve aralıklı yağışlı olacak. Yağışlar, karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Bölgede soğuk ve yağışlı hava nedeniyle buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma ile tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
 
 

ÇOK SAYIDA KAZA MEYDANA GELDİ

Erzurum'da yağan yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda maddi ve yaralamalı trafik kazası meydan geldi. Erzurum'dan Çat ilçesine yolcu taşımacılığı yapan Büyükşehir Belediyesi'ne ait halk otobüsü sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Yaylageciti mevkinde yan yattı. Kazada 3'ü ağır, 2'i polis olmak üzere toplam 18 kişi yaralandı. Can pazarının yaşandığı kaza yerine çok sayıda ambulans ve AFAD ekipleri gitti. AFAD ekipleri otobüsün içerisinde sıkışan yaralılara müdahale etti. Yaralılar ambulanslarla Erzurum'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatılıdı. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler