Erzurum'da nefes almak iyice zorlaşıyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 24.12.2013 15:00:00

RADARHABER / ERZURUM
Kar yağışının ardından Sibirya soğuklarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 27 dereceyle Erzurum'da ölçülürken, hava kirliliğindeki artış korkutuyor.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede soğuk hava etkili oluyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 27, Ağrı'da 25, Kars'ta 24, Ardahan'da 19, Erzincan'da 16 ve Iğdır'da 15 derece ölçüldü.
 
VALİ SESSİZ KALARAK TEPKİ ÇEKİYOR
Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 10, Kars ve Ardahan 5, Erzurum'da 6, Iğdır'da 9 ve Erzincan'da 1 derece tahmin ediliyor.Aşırı soğuklarla birlikte Erzurum’da hava kirliliği korkutucu boyuta ulaştı. Şehrin üzerini adeta kara bir sis tabakası kaplarken, Palandöken’den gün boyu kirli görüntüyü gözlemlemek mümkün oluyor.Atatürk Üniversitesi öğrencileri aşırı soğuklar nedeniyle özellikle akşam saatlerinde hayatın olumsuz yönde etkilendiğini belirttiler.
 
"OKSİJEN TÜPÜYLEMİ SOKAĞA ÇIKALIM SAYIN VALİM!"
Bir çok Erzurumlu, hava kirliliğinin hat safhaya ulaşmasına rağmen Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın sessiz kalmasına tepki gösteriyor. Hava kirlilğine, kalitesiz yakıtın yanı sıra eksoz muayenesi yapılmaması nedeniyle araçların çıkardığı egsoz gazıda ekleniyor. Polis egsoz muayenesi yapmadığı için, Vali ise emrindeki birimleri denetim için harekete geçirmediği için tepki çekiyor. Radar Haber'i arayan bir çok vatandaş, Valiye, "Oksijen tüpüylemi sokağa çıkalım sayın Valim" diye soruyor. 
Etiketler : Erzurum, hava, kir, yetkili,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler