Erzurum'da nöbet tutanlara çorba dağıtıldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 26.07.2016 13:34:00

RADARHABER / ERZURUM
 
Erzurum Vuslat Derneği, darbe girişiminin 11. gününde Yakutiye Kent Meydanı’nda Milli İrade nöbeti tutan vatandaşlara çorba dağıtımına devam ediyor. İlk günden itibaren sabahın ilk ışıklarına kadar 20 bin vatandaşa çorba, ekmek ikram eden Vuslat Derneği, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’dan “Artık evlerinize dönebilirsiniz” talimatı gelene kadar çorba dağıtımına devam edecek. 
 
TALİMAT BEKLİYORLAR
Erzurum Vuslat Derneği Başkanı Fikret Semerci, 15 Temmuz darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren Vuslat Derneği olarak dışarıda milli irade nöbetini tuttuklarını belirtti. 11 gün boyunca Cumhuriyet Caddesi ve Yakutiye Kent Meydanı’nda toplanan vatandaşlara çorba ve ekmek ikram ettiklerini ifade eden Semerci, Başkomutan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eve dönebilirsiniz talimatını beklediklerini ve çorba dağıtımının da o talimat gelene kadar devam edeceğini dile getirdi. Her gün akşam 22.00’dan sabah namazına kadar çorba ve ekmek ikramı verildiğini aktaran Semerci, şu ana kadar 20 bin kişiye çorba dağıtıldığını kaydetti. Erzurumlu vatandaşlardan çok güzel tepkiler aldıklarını anlatan Semerci, çorbanın tadı nedeniyle tarifini isteyenlerin bile olduğunu söyledi. Hain darbe girişimini lanetlediğini aktaran Başkan Semerci, “Erzurum Vuslat Derneği olarak 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimine karşı tavrımızı net bir şekilde gösterdik. O gün Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sokağa döküldük ve milli irade nöbetimize başladık. Sokaklarda vatanı için bekleyen, nöbet tutan kardeşlerimize çorba ve ekmek dağımı yapmaya karar verdik. 11 gündür de bu dağıtımlarımız devam ediyor. İnsanlar burada sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tutuyorlar. Bizler de çorba ikramlarımız ile onlara destek oluyoruz. Akşam 22.00’dan sabah namazına kadar dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 20 bin vatandaşımıza ikramda bulunduk. Çok güzel tepkiler de aldık. Allah bu milletimize, bu devletimize zeval vermesin. Çorba ve ekmek ikramlarımız Cumhurbaşkanımız’ın eve dönebilirsiniz talimatını vermesi ile sona erecek. Bizlere destek olan vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
 
"BİZ AZİZ BİR NESLİN TORUNLARIYIZ"
Türk Milleti’nin bu gibi darbe girişimlerine karşı asla sessiz kalmayacağını aktaran Semerci, “Bu millet Fatih’in torunları, onu unuttular. Bakın bir anne evladını savaşa gönderiyor ve lisanında şu güzel kelimeler dökülüyor; “Ey Oğul, Dayın Şıpka'da, baban Dömeke'de, abilerin sekiz ay evvel Çanakkale'de şehit oldular. Bak, son yongam sensin! Minareden ezan sesi kesilecekse, caminin kandilleri körlenecekse, sütlerim haram olsun, öl de köye dönme” Biz böyle bir neslin torunlarıyız bunu da anlamış oldular. Sözlerimi şu kelimelerle toparlamak istiyorum. Ya avcı olacaksın ya da darbecilere karşı av olacaksın. Tıpkı darbecilere karşısında verdiğimiz şehitler gibi. Asla avı sahibine getiren köpek gibi olmayacaksın. Bu darbe girişiminde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hepinizi Allah Azle ve Celle’ye emanet ediyorum. Esslamun Aleykum” dedi.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler