Erzurum'da sel bilançosu ağır oldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 22.05.2018 13:13:00
Erzurum’da önceki gün etkisini gösteren yağışlı hava sonrası meydana gelen sel felaketi...
Erzurum'da sel bilançosu ağır oldu

RADARHABER / ERZURUM 

 

Erzurum’da önceki gün etkisini gösteren yağışlı hava sonrası meydana gelen sel felaketi, büyük çapta maddi hasara neden oldu. Valilik ağır bilançoyu açıkladı, tehlikenin devam ettiği ise Meteoroloji aracılığı ile duyuruldu. Tek tesellinin can kaybı olmaması olarak görüldüğü sel felaketi, şehir merkezindeki altyapı bir kez daha tartışılır hale getirirken, özellikle Çaykara caddesinde yolun çökmesi sonrası bir aracın göçük altında kalması korku dolu anlar yaşattı.

 

VALİLİK AĞIR BİLANÇOYU AÇIKLADI

 

Erzurum Valiliği ise, sel felaketinin ağır bilançosunu açıkladı. Valilik, 180 ev, 15 iş yeri, cami ve halk eğitim merkezi binasının hasar gördüğünü, 100’e yakın vatandaşın itfaiye, polis, jandarma ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldığını duyurdu. Valilik rakamlarının detayları şöyle; “Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri, Ulusal Medikal ve Kurtarma Ekibi (UMKE), Karayolları, jandarma, Polis, 112 Acil Servis ekipleri seferber oldu. Sel felaketinin ilk gününde Erzurum kent merkezinde 180 ev, 15 iş yeri, Narman ilçesinde 1 cami, 1 okul, 1 halk eğitim merkezi, 4 ev, 1 ahır ve 1 iş yeri, Karaçoban ilçesinde 2 ev, 1 ahır, 1 samanlık hasar gördü. Mahsur kalan 100’e yakın vatandaş kurtarıldı.

 

 

 

ÇÖKEN YOL SONRASI BİNALAR BOŞALTILDI

 

Çaykara Caddesinde meydana gelen yolda çökme olayında bir adet pikap çukura düştü. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olay sonrası hurdaya dönen araç çekici ile çıkarılırken, ESKİ ekiplerince tahrip olan su kanalı tamir edilip elektrik ve doğalgaz hatları bağlandıktan sonra beton atılarak çukur kapatıldı. Çöken yolun yakınında bulunan iki binadaki vatandaşlar tedbirden binalardan boşaltıldı. Bir kısmı akrabalarının yanına, bir kısmı da Öğretmen Evine yerleştirildi. Yağış nedeniyle Yoncalık Mahallesinde bir evin oturma odası göçtü. Çökme esnasında evde kimsenin bulunmaması dolayısıyla herhangi can kaybı yaşanmadı. Gölbaşı semtinde eve yıldırım isabet etmesi sonucu evin duvarı göçtü. Yıldırım çarpması esnasında evde kimsenin olmaması nedeniyle can kaybı önlendi.

 

 

METREKAREYE 27,8 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

 

Bu arada Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü, aşırı yağışlar sonrası yağış miktarları ile ilgili açıklama yaptı. Bölgedeki 7 il için ‘sağanak yağış’ uyarısının yapıldığı açıklamada, Erzurum'da son 24 saatte metrekareye 27,8 kilogram yağış düştüğü, Ağrı'da 9,4, Iğdır'da 2,4 kilogram yağış meydana geldiği bildirildi. Gök gürültülü ve sağanak yağışın beklendiği bölgede, havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği, yağışların Ağrı, Ardahan, Erzurum, Iğdır ve Kars çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağının tahmin edildiği ifade edildi. Yetkililer, ani sel, yerel su baskını, yıldırım düşmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda da uyardı.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler