Erzurum'da şiddeti önleme okulu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 14.09.2013 00:54:00

RADARHABER / ERZURUM 
 
Milli Eğitim Bakanlığı 'Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi' ile çocukların fiziksel, duygusal, sözel ve psikolojik her türlü şiddetten korunmasını sağlamaya çalışacak. 3 milyon Euro bütçeye sahip proje, Erzurum'un da aralarında bulunduğu 10 ilde uygulanacak.
24 ay sürecek projenin bütçesi 3 milyon Euro olarak belirlendi. Projeye AB desteği de alınacak. Proje Erzurum, Elazığ, Malatya, Konya, Kayseri, Çorum, Diyarbakır, Gaziantep, Adana ve Mersin olmak üzere 10 pilot ilde uygulanacak. 3 bileşeni bulunan projede ilk etapta okullardaki rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri geliştirilecek. 

MODEL OKULLAR GELİŞTİRİLECEK

Projenin ikinci etabında fiziksel, sözel ve psikolojik şiddetten uzak 'Kendine Güveni olan Yaşam Becerileri Gelişmiş Öğrencilerden Oluşan' model okul geliştirilecek. Proje illerden seçilen pilot okullarda Yaşam Becerileri Eğitim Programı uygulamaları ile model okullar belirlenecek.  

ÇOCUĞA YÖNELİK ŞİDDET ÖNLENMEYE ÇALIŞILACAK

Projenin son bölümünde ise aile içi ve diğer her tür şiddet dâhil okul dışındaki ortamlarda çocuğa yönelik şiddet önlenmeye çalışılacak. Çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi ve azaltılması üzerine seminerler, eğitimler ve konferans düzenlenecek. Proje sonunda çocuklara yönelik şiddeti önlemek ve izlemek için yasal tedbirler alınmasına yönelik politikalar geliştirilecek.   
Etiketler : Erzurum, okul, model, çocuk,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler