SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Erzurum'da son 50 yılın en sıcak Ocak ayı
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm ERZURUM Haberleri | 20.01.2014 13:42:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, yılın büyük bölümü çok soğuk geçen, ocak ayı boyunca kar yağışına alışkın olan Erzurum'da, bu yıl mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık etkili oluyor. Gündüzleri hava sıcaklığının sıfır derecenin üzerine çıkması nedeniyle adeta bahar havasının yaşanması, bölge halkını şaşırtıyor.
Uzun yıllar sıcaklık ortalamasının sıfırın altında 9.4 derece olarak kaydedildiği Erzurum'da, bu yılın ocak ayında bugüne kadar yaşanan ortalama sıcaklık, eksi 3 derece oldu. Meteoroloji yetkilileri, Erzurum'da sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin çok üzerinde olduğunu bildirdi.Yetkililer, bu yılın ocak ayında bugüne kadar yaşanan ortalama sıcaklığın, son 50 yılın en yüksek değeri olduğunu belirtti.Erzurumlular gündüzleri sıcak havayla birlikte park, bahçeler ve tarihi mekanların önlerinde bulunan banklara akın etti. Önceki yıllar yoğun kar ve soğuk nedeniyle dışarıda yarım saatten fazla durmaya zorlanan Erzurumlular, bu sene ocak ayında banklarda oturarak güneşlenmenin tadını çıkarıyorlar.Erzurum’da uzun yıllardır ocak ayında böyle sıcak hava görmediklerini belirten vatandaşlar, “Allah’ın takdiri ilahisi. Erzurum’da metrelerce kar olurdu bu sene kar yağmıyor, kuraklık var” diye konuştu.
En Son Haberler
-
Elmalı Aysima’yı Unutmadı Erzurum’un Abisi Avukat Ebubekir Elmalı fanatiklerin yaraladığı Aysima’yı Unutmadı.
-
Espor Akademisi Erzurum'da açıldı Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek Espor Akademisi, törenle hizmete açıldı.
-
Yeni evlenecek çiftlere Elmalı piyangosu vurdu! Elmalı, müjdeyi verdi. Hem gelin arabası tahsis edecek, hem de altın takacak…
-
DAGC'de Ayhan Türkez dönemi 46 yıllık bir geçmişe sahip olan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, Ayhan Türkez'i başkan seçti.
-
Büyükşehir’den Karayazı ve Karaçoban'da birlik sofrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin "Birlik Sofraları" programı devam ediyor.
-
Cemre Erzurum'da sadece bir kız ismidir! Erzurum'da cemre düştükten sonra kar yağışı ve tipi şiddetini artırınca, birçok farklı yorum yapıldı.
-
Erzurum nüfusu bir yılda 4 bin 988 kişi azaldı İl nüfusu 2023 yılına göre binde 0.6 oranındaki düşüşle 4 bin 988 kişi azalarak 745 bin 5’e indi.
-
Erzurum'da dondurucu soğuklar etkili oluyor Yılın ilk Erzurum'da günü dondurucu soğuklar etki oldu. Tekman, eksi 21.7 dereceyi gördü.
-
Dadaşlar İstanbul'da buluşuyor 17-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Erzurum Kültür Buluşması’ etkinliğinin ön tanıtımı yapıldı.
-
Elmalı bu kez tiyatroculara maddi destek verdi Yardımseverliği ile Dadaşların gönlünde taht kuran Ebubekir Elmalı, tiyatrocuları da unutmadı.