Erzurum'dan ilk hac kafilesi yola çıktı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 02.09.2014 09:37:00

RADARHABER / ERZURUM

Allah-ü Teala’nın ve Peygamber Efendimizin aşkıyla mukaddes topraklara yapılan hac yolculuğu bu yıl da başlıyor. Türkiye’den ilk hac kafilesi bugün saat 06.30’de Erzurum’dan hareket etti. 
Türkiye’nin ilk hac kafilesi 01 Eylül Pazartesi günü Erzurum’dan Medine-i Münevvere’ye uğurlandı. Hizmet Turizm’in 23 hacı adayı saat 06.30’da Erzurum Havalimanı’ndan dualarla yolcu edildi. Hac vazifelerini ifa edecek hacılar 11 Ekim’de Türkiye’ye dönecek.
Hacı adaylarının Allah-ü Teala tarafından seçilmiş insanlar olduğunu, bütün dünya Müslümanlarını temsilen kutsal topraklara gittiğini ve Ümmet-i Muhammed’in selameti ve huzuru için dua edeceklerini belirten Hizmet Turizm Şube Müdürü Mehmet Keleş, “Hacı adaylarımıza seminerlerde bu manevi yolculukta kutsal topraklara nasıl hürmet etmeleri gerektiğini ve nasıl Sünnet-i Seniyye’ye uygun şekilde hac yapmaları gerektiğini anlattık” dedi.
“Hacda temiz ve helal gıda tüketilmeli ki hem sağlıklı kalınsın ve hem de ibadet ve ziyaretler huşu içinde yapılabilsin’ diyen Keleş, “Hizmet Turizm olarak hacılarımızı Mescid-i Nebevi’ye ve Mekke-i Mükerreme’de Harem-i Şerif’e yakın 5 yıldızlı otellerde ağırlıyoruz ki kilitlenen trafikte saatlerini boşa harcamasınlar, bütün enerjilerini ibadete, duaya ayırabilsinler. Helal gıda tüketerek hem sağlıklı kalsınlar, hem Allah’ımızın katında makbul bir hac yapabilsinler” şeklinde konuştu.Hizmet Turizm Erzurum Şube Müdürü Mehmet Keleş ayrıca Erzurum’dan kutsal topraklara Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında olmak üzere 22 Ocak sömestr tatilinde toplam 5 umre uçağı kaldıracaklarını söyledi.

Etiketler : Erzurum, hac, mukaddes, aşk,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler