Erzurum'dan kar manzaraları! Kimine nimet kimine külfet...

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 27.12.2018 16:53:00
Kar yağışı Erzurum'u etkisi altına aldı, hayat zorlaştı.
Erzurum'dan kar manzaraları! Kimine nimet kimine külfet...

Haber ve Fotoğraflar: Sinan AYDIN 

 

RADARHABER / ERZURUM 

 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; Balkanlar üzerinden gelen yağışlı hava dalgası, Erzurum ve çevre illeri etkisi altına aldı.Yılın son günleri Doğu Anadolu Bölgesi’nde yoğun kar altında geçiyor. Bölgede, bin 519 yerleşim biriminin ilçelerle bağlantısı kesildi. Kar yağışının bu yıl geç geldiği Erzurum’da, kimine göre nimet olan kar, özellikle gece kondu bölgelerde yaşayanlar için se külfete dönüşüyor.

 

 

Biryandan geçim derdi ile boğuşan vatandaşlar, diğer yandan da değim yerinde ise kış çilesi ile mücadele ediyorlar.

 

 

 

Gecekondu semtlerde ise vatandaşlar biryandan kar temizleme çalışması yapıyor, diğer yandan da yakacak telaşı ile uğraşıyor. 

 

 

 

Kimi toprak evinin bacasını kürüyor, kimi ise kapısının önünde odun kırarak evinin ısınma ihtiyacını gidermeye çalışıyor.

 

 

 

Kar yağışı Cuma günü de aralıklarla devam edecek. Cumartesi çok bulutlu bir havanın hakim olacağı bölgede, kar yağışı Pazar ve Pazartesi günü de devam edecek.

 

 

 

 

Kar yağışının etkili olduğu Erzurum'da, Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerine ait ekipler, cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması yapıyor. 

 

 

 

Zaman zaman tipinin de etkili olduğu Erzurum'da, vatandaşlar bir yandan da soğuk hava karşısında zor günler geçiriyorlar. Vatandaşlar, üşüyüp hasta olmamak için sıkı sıkı giyinerek sokağa çıkıyorlar. 

 

 

 

Kar yağışı bazı anlarda kartpostallık görüntüler ortaya çıkarıyor. Gençler fırsat buldukça selfie (öz çekim) yaparak karlı havanın keyfini çıkarıyor. Karayollarında ise zaman zaman görüş mesafesi 15 metreye kadar düşerek sürücülere zor anlar yaşatıyor.

 

 

 

Çok sayıda aracın kayarak yoldan çıktığı ilde, yollarda Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, merkezlerde ise belediye ekiplerinin gün boyunca karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler