Erzurumlu AFAD'cılar görev başında sahur ediyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ERZURUM Haberleri 07.06.2018 17:42:00
Ailelerinden uzaklar, görevi engellemesin diye yapımı basit yemekleri yiyorlar...
Erzurumlu AFAD'cılar görev başında sahur ediyor

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM  

 

Her an görev çıkar diye yapımı basit yemekleri tercih ediyorlar, ailelerinden uzak ta çoğu zaman kahvaltı ile sahur yapıyorlar. Erzurum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, 7/24 görev yaptıkları için görev başında sahur ediyorlar. Kutsal bir meslek icra eden AFAD ekipleri, ‘her an görev çıkabilir, her an ihbar gelebilir´ beklentisi ile hem iftarlarını hem de sahurlarını açıyorlar, her daim hazır kıta görev yapıyorlar. Kimi meslekler var ki 12 ay boyunca gece gündüz çalışmak ve fedakarlık etmek gerekiyor. O mesleklerden biri de arama kurtarma görevlisi olmak. Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü´nde çalışan kahraman AFAD´cılar, sahuru dahi görev başında yapıyorlar.

 

GÖREVİ ENGELLEMESİN DİYE YAPIMI KOLAY YEMEKLERLERİ TERCİ EDİYORLAR

 

Müdürlük binasındaki salonda sofralarını kurup semaver çayını demleyen AFAD ekipleri, yemek masasında da yemekleri koyup hep birlikte sahur yemeği için masaya oturuyorlar. Ekipler, yapılacak yemeğin görevlerini engellememesi için se, yapımı basit yemekleri tercih ediyorlar. Çoğu zaman kahvaltı yaparak sahur ediyorlar, bazı günler ise evden getirdikleri hazır yemekleri tüketerek her an hazır kıta görev bekliyorlar. Ekipleri sahur programlarında, Birlik Müdürü Rıza Andıç´ta zaman zaman yalnız bırakmıyor. Müdür Andıç, ‘‘Kutsal bir görevimiz var. Mesleğimiz gereği ailemizden uzaktayız ayrı iftar ve sahur açıyoruz. Allah korusun bir depremde hazır olacak şekilde hazır bekliyoruz. Zaman zaman bende arkadaşlarımın sofralarına konuk oluyorum. Amacımız birliktelik ruhunu yaşamak. Her an görev çıkabilir her an ihbar gelebilir. Onun için her an hazırız´ dedi.

 

 

 

‘‘AİLERİMİZDEN AYRI SAHUR YAPIYORUZ AMA…´´

 

İl Afet ve Acil Durum Merkezi´nde 17 yıldır teknisyen olarak görev yapan İmdat Polat ise, ‘‘Ailelerimizden ayrı sahur yapıyoruz ama görevimizin ne kadar kutsal olduğunu bildiğimiz için hiç gocunmuyoruz. Her an görev çıkabilir diye sahurda pek yemek yapmıyoruz. Basit yemekleri tercih ediyoruz. Hazır kahvaltı tüketiyoruz çoğu zaman. Bazı günlerde evlerimizden getirdiğimiz evde yapılmış hazır yemeklerle sahur yapıyoruz´´ dedi. Bu arada Erzurum AFAD´ın Müdür ve nöbetçi personeli, sahur sofraları ile TRT Haber´e de konuk oldular. Erzurum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Mehmet Rıza Andiç ve nöbetçi personel, ramazan ayında iftar ve sahurlarını nasıl geçirdikleri konusunda ‘Gün Sonu´ programında Servet Gözüaçık´ın yönelttiği sorulara cevap verdiler. (GÜNEBAKIŞ)

 

 

  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler